УЗ ТАКТОВЕ КАДРИЛА НА ГРАДСКОМ ТРГУ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

  • МАТУРАНТИ ПЛЕСАЛИ СА ЕВРОПОМ

 

И овогодишња генерација матураната плесала је уз звуке кадрила из из Штраусове опере „Слепи миш”. У петак, 20. маја, тачно у подне на Градском тргу, у највећем синхорнизованом плесу на свету у оквиру параде „Плес са Европом”, млади су се на најлепши начин опростили од средњошколског образовања. Више од 500 матураната поздравио је градоначелник Павле Марков и пожелео им срећу.

Где год да одете желим да се сећате ових дана до краја живота и да увек мислите на Кикинду. Од свих вас који ћете привремено да одете из нашег града да нешто научите, очекујем да ћете се вратити и овако се окупљати још дуго година – поручио је градоначелник.

kisobrani

Матурантски плес већ девет година организује Удружење „Креативија”. Директор Марко Марковљев навео је да је овог пута у плесу учествовало 564 матураната, којима су се као гости придружили ђаци Основне школе „Свети Сава”, Балетске школе и Високе струковне школе за образовање васпитача.

Значај манифестације је да покажемо да смо сви исти, да смо само уједињени јаки. Ово је најлепши начин да матуранте испратимо на даље школовање, али са жељом да се након тога врате у родни град да раде и живе – рекао је Марковљев.

У Европи је у матурантском плесу учествовало више од 30 хиљада матураната из девет земаља, тако да је Гинисов рекорд оборен и ове године. Средњошколци у 42 града и општине у Србији учествовали су у овом јединственом плесу. Кикиндски догађај имао је и своју тужну ноту, када је минутом ћутања одата пошта трагично настрадалој матуранткињи Економско-трговинске школе Јовани Којић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *