УРУЧЕНИ ПОКЛОНИ ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ

  • „БЕБИ КЛУБ“ НА РАДОСТ  ДЕЦЕ И РОДИТЕЉА
  • Додељено 154 пакета родитељима беба рођених маја, јуна, јула и августа. Због епидемије мање беба на свечаном пријему. За „Беби клуб“ ове године издвојено 4,2 милиона динара

 

Породица Татомир пре два месеца постала је богатија за два нова члана, односно трогодишњи Михајло добио је два брата, Ивана и Алексу. Два нова разлога за срећу маме Светлане и тате Драгана поред поклона добродошлице породице и пријатеља добила су и по један од Града Кикинде. Наиме, у оквиру традицоналне акције локалне самоуправе „Беби клуб“ њима су додењене мултифунцкионалне столице и основна беби опрема.

Ова акција је заиста добра ствар, свака помоћ је добродошла. Мултифункционалана столица је одличан избор, најстарији син Михајло је добио пре три године и сада је користи као сто и столицу, где црта и игра се – испричала је Светлана Татомир.

Са њом се слаже и Сашка Куцаловић из Новог Милошева, мајка четворо деце. Како је испричала, најстарији син јој има десет година, млађи шест, једна ћерка има две и по године, а друга ћерка Сташа рођена је пре три месеца у кикиндској болници.

У овој столици дете је пре свега безбедно, а сам поклон мени много значи, јер имам четворо деце и свака помоћ је важна. Желим да захвалим граду Кикинди што је издвојио новац за куповину беби пакета – рекла је Сашка Куцаловић.

Беби пакете родитељима новорођенчади уручио је градоначелник Кикинде Никола Лукач на свечаности организованој тим поводом у Градској кући. Он је том приликом родитељима честитао на приновама, истакавши да су деца највећа вредност, те да ће се град Кикинда увек борити за њих. Традиционална акција „Беби клуба“, која подразумева пријем родитеља и најмлађих суграђана у Градској кући представља најлепше моменте рада, истакла је Рамона Тот, чланица Градског већа задужена за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици .

Овог пута поделили смо 154 пакета за бебе рођене у другој половини маја, јуна, јула и августа. Делимо пакете и за бебе рођене у другим градовима, али које имају пребивалиште у Кикинди. Због уведених противепидемијских мера мало каснимо овог пута са доделом беби пакета, а у складу са истим организовали смо пријем за родитеље у три групе – објаснила је Рамона Тот.

За беби пакете ове године из градског буџета издвојено је 4,2 милиона динара.