У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ СМЕШТЕНО 126 ИЗБЕГЛИЦА СА ИСТОКА

  • СТИГЛИ ПРВИ МИГРАНТИ

У Прихватном центру у Кикинди стигли су први мигранти. Објекат се налази у бившој управној згради „29. новембра“ и у ранијем периоду је потпуно је преуређен тако да може да прими 240 особа. Простор је отворен 5. априла потврдио је портпарол Комесеријата за избеглице и миграције Иван Мишковић.

У кикиндски Прихватни центар сместили смо 126 лица, а највише их је из Авганистана. То су породице са малом децом које смо разместили их осталих центара из Србије да би капацитети били равномерније распоређени – изјавио је Мишковић.

Осим Аваганистанаца у центру има и Пакистанаца, Ирачана, Сиријаца.

Донацијом у износу од 250.000 долара зграда у којој је Прихватни центар у Кикинди потпуно је реновирана. Адаптирани су кров, фасада и инсталације. Замењени су врата и прозори, сређене просторије, а изграђене су и рампе на улазу. Све просторије су окречене, а замењени су и радијатори.

Мигранти се све дуже задржавају у Србији тако да сада остају више месеци у нашој земљи док не нађу начин да дођу до крајњег одредишта односно до земаља западне Европе. За све мигранте обезбеђени су оброци – објаснио је Иван Мишковић.