ТРАДИЦИОНАЛНА „ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“ ОКУПИЛА 4000 УЧЕСНИКА

  • СВЕ ШТО ТРЧИ И ТРЕБА ДА ТРЧИ
  • Трка за срећније детињство одржана је у Кикинди 28. годину заредом. У организацији Црвеног крста, у суботу се у главној улици окупило око 4.000 учесника.

 

Трчали су предшколци, основци, средњошколци, њихови наставници и професори, понеки директор, мајке са бебама…

Све такмичаре поздравила је председница Скупштине Града Станислава Хрњак.

Црвени крст безмало три деценије организује ову манифестацију на заједничко задовољство свих Кикинђана. Поред најмлађих предшколаца, ту су основци, средњошколци, па и професори, рекреативци и најстарији суграђани. На овај начин заједнички се промовише здрав начин живота. Драго ми је што су значај Трке за срећније детињство, осим Градске управе, подржали и други покровитељи – рекла је Станислава Хрњак.

Почетак трке означио је овогодишњи промотер Немања Трики Блажић. Стритбол фристајлер пожелео је учесницима најпре добру забаву и додао да су сви учесници унапред и победници.

Прва је, већ традиционално, била трка мајки са бебама. Ове године било их је највише до сада. Награду, викенд у одмаралишту Црвеног крста на Вршачком брегу, добила је Оливера Рацков која је на трци учествовала са ћерком Теодором старом 15 месеци.

Ове године у трци је учествовало и двадесетак миграната из привременог Прихватног центра који су се и на овај начин дружили са вршњацима.

Генерални спонзор трке била је фирма „Гриндекс“, а слаткише су обезбедили „Јафа“, „Колачић среће“, „Банини“. Сви учесници награђени су слаткишима, а најбољи су добили бицикле, летовања и друге вредне награде.