ШВАЈЦАРАЦ ПОСТАО ЧЛАН КИКИНДСКОГ АТЛЕТСКОГ КЛУБА

  • ПРИЧА О МАРАТОНЦУ ФРЕДИЈУ
  • Фред Сигрист одушевљен кикиндским житним пољима. Први инострани члан АК „ТРИМ“ истрчао ноћни маратон у Новом Саду

 

Швајцарац Фреди Сиегрист родом из Берна, члан Атлетског клуба „ТРИМ” из Кикинде постао је почетком године и већ је, као предстаљвник кикиндског клуба истрчао полумаратоне у Лозани, Дубровнику и Бања Луци. Претпрошлог викенда први пут је наступио за „ТРИМ” и у Србији, кад је истрчао најдужу атлетску дисциплину– маратон на Новосадском ноћном маратону, где је заузео 17. место.

Fredy 2
Фреди Сигрист

Занимљиво познанство и ангажман започело је прошле године на Београдском маратону, када се Фреди срео са представником АК „ТРИМ”, Кикинђанином Небојшом Миленковићем, који му је дао неколико савета за „паметно“ истрчавање првог маратона. Сарадња је настављена разменом стручних савета, а прерасла je у чланство у Атлетском клубу „ТРИМ”. Миленковић каже да је права реткост да неки странац пристане и пожели да буде у неком клубу са Балкана, већ се обично дешава супротно – да овдашњи спортисти одлазе у клубове из западне Европе. На овај начин, подстакнута је прва инострана спортска инвестиција, а својим наступима широм Европе, Фреди промовише атлетски клуб Кикинде.

А сада ће још више, јер Фреди је био провео три дана у Кикинди и овај, по струци, докторанд биологије, одрадио је неколико тренинга око периферије града, где је прошао поред широких и непрегледних поља жита, кукуруза и сунцокрета, што га је посебно импресионирало, јер каже да толике табле поља није још видео. Одушевљен је и културним и спортским местима у Кикинди, одакле је однео само позитивне утиске.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *