СУДБОНОСНО „ДА“ СА ЗАШТИТНОМ МАСКОМ

Услед ванредних околности условљених епидемијом вируса корона, будући брачни парови морају да се придржавају нових правила приликом венчања. Поред изостанка свадби са великим бројем званица, грађански брак пред матичарем у Градској кући склапа се уз поштовање мера локалног Штаба за ванредне ситуације. Тако су младенци, кумови и други присутни у обавези да носе маске. Прошлог месеца у Кикинди склопљена су 22 брака, a oд почетка године, напомиње заменица матичара Марина Исаковић, склопљено је 60 бракова.

– Од марта строго водимо рачуна о примени свих мера, па тако да максимално венчању може да присуствује до десеторо људи укључујући матичара и фотографа. Због новонастале ситуације многи парови одлажу венчање, али има и оних који се одлучују на венчање. Градска управа рефундира трошкове венчања од 700 динара за све оне који се венчају у време короне“ – додаје наша саговорница и подсећа на услугу виртуелни матичар где се могу поручити извод и држављанство.

 

РОЂЕНЕ 173 БЕБЕ

Од почетка године у Кикинди су рођене 173 бебе, 83 девојчице и 90 дечака. По пристизању пријава о рођењу из болнице, уколико су родитељи детета у браку, одмах по упису извод се шаље на адресу мајке, а уколико нису у браку, тада је неопходно да отац дође са важећом личном картом у матичарску службу и извод добија у року од 30 минута.