Самостални синдикат запослених у пољопривреди, прехрамбеној, дуванској индустрији и водопривреди Србије

ПОШТОВАНИ ЧЛАНОВИ СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

„КИКИНДСКИ МЛИН” КИКИНДА

 

sind

 

Синдикална организација „Кикиндски млин” је саставни део Самосталног синдиката запослених у пољопривреди, прехрамбеној, дуванској индустрији и водопривреди Србије. Добар део синдикалних права остварујете у вашој синдикалној организацији, а добар део се остварује у оквиру СС ППДИВ Србије, пре свега се мисли на регистрацију Синдикалне организације, закључивање Гранског колективног уговора, учешће у доношењу закона из области аграра у мери у којој је то могуће, синдикалног организовања, радно-правне заштите, контактима са ресорним министарством и другим државним органима.

Поред права која су вам загарантована Статутом СС ППДИВ Србије, ви имате и одређене обавезе и правила понашања, која су утврђена истим Статутом.

Драган Богојевић, сада бивши председник синдикалне организације, грубо крши Статут СС ППДИВ Србије, не поштује своје обавезе, правила понашања и одлуке виших органа. Од њега је захтевано више пута да закаже састанак Одбора синдикалне организације, како би решили и превазишли проблеме у раду и сарадњи са СС ППДИВ Србије, али је он то упорно игнорисао и одбијао.

Овим путем обавештавамо вас да је, Одлуком Републичког одбора СС ППДИВ Србије, као највишег органа, донетом 14.03.2016. године, Драган Богојевић избачен из СС ППДИВ Србије, а самим тим му престаје и функција председника синдикалне организације.

За повереника, односно привременог представника синдикалне организације „Кикиндски млин“, Одлуком Републичког одбора СС ППДИВ Србије именује се Горан Лешков, који има само једну, јединствену обавезу, да у синдикалној организацији спроведе избор за председника и чланове Одбора синдикалне организације.

Тиме се не дира ничим у ваша права, само се заводи нужни и елементарни ред, а председника и органе синдикалне организације бирате ви.

На овај начин биће омогућен директни контакт чланова синдикалне организације и руководства СС ППДИВ Србије, уз могућност да се у директном дијалогу дају одговори на сва питања и реше евентуални проблеми. Желимо одговорну и конструктивну атмосферу у међусобним односима, пуну узајамног поштовања, а према Статуту СС ППДИВ Србије, пошто изузетно уважавамо величину и значај ваше компаније и синдикалне организације.

 

СС ППДИВ Србије

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *