ПОСАЂЕНА ЧЕТВРТА ШКОЛСКА ШУМА

  • САДНИЦА – КОЛИКО И ЂАКА

 

Нови Козарци богатији су за школску шуму. Испред ОШ „Иво Лола Рибар“ посађена је четврта школска шума на територији града. Садњу четинарских и лишћарских стабала организовао је Секретаријат за заштиту животне средине, а у овом послу помогли су им ђаци. Шума има 113 стабала, колико је и ђака у новокозарчакој школи, изјавила је Мирослава Крнић, испред Секретаријата за заштиту животне средине.

Ученици школе бринуће о садницама које смо заједнички посадили. Имали су прилику да присуствују и еколошком часу који је изазвао велико интересовање. До краја године планирамо да засадимо укупно 1.500 садница на више места како у граду, тако и на селима. – навела је Мирослава Крнић.

У име ученика и запослених на школској шуми захвалио је Милан Периз, директор ОШ „Иво Лола Рибар“.

Парк је место где наши ученици и мештани проводе доста времена. Он ће сада бити права зелена оаза у којој ће уживати сви Козарчани. Потрудићемо се да одржавамо и часове на отвореном када време то дозволи – додао је Периз.

До краја 2017. уодине планирано је да у Новим Козарцима буде урађена конверзија уличних дрвореда у Блоку 35, пошумљавање Кванташа, као и делова села.