ПОДАЦИ МАТИЧАРСКЕ СЛУЖБЕ ЗА ПРОШЛУ ГОДИНУ

  • КИКИНДА БОГАТИЈА ЗА 436 БЕБА
  • Најпопуларнија мушка имена била су Михајло и Марко, а женска Милица и Сара

 

У Кикинди је прошле године рођено 436 беба, што је 62 новорођенчета мање у односу на 2018. годину, подаци су Матичарске служби у Кикинди.

Од укупног броја рођених било је 209 девојчица и 227 дечака. Највише беба рођено је у септембру и децембру. Највећи број жена које се породе у кикиндској болници имају пребивалиште на територији града Кикинде, али има их и из Новог Милошева, Срске Црње, Тобе – каже Марина Исаковић, заменик матичара.

У 2019. години најпопуларнија мушка имена била су Михајло и Марко, а женска Милица и Сара. Дечацима се најчешће дају и имена: Вук, Стефан, Душан, а девојчицама: Милица, Сара, Нађа, Мила. Од ретких, несвакидашњих имена издвајају се Дамјан, Вид, Нера и Ника. Интересантно је да су се прошле године родитељи опредељивали да свом детету дају два имена тако да имамо Виктора Ива и Душана Луку.

Према статистици, више је оних који су стали на луди камен, а највише венчања било је у мају и септембру. Било је 266 склопљених бракова, што је за три венчања више него 2018. године. Највише парова венчало се у мају и септембру. Највише венчања било је у Кикинди, потом следе Мокрин и Руско Село.

У 2019. години преминуле су 903 особе. Највише у Кикинди, Мокрину и Руском Селу.