ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ЛЕТО НА БАЗЕНИМА

  • УЛАЗ СА БАР КОДОВИМА

 

Планом и програмом рада Спортског центра „Језеро” и у овоj години предвиђена је адаптација отворених базена. Пре почетка летње сезоне уредиће се део платоа испред олимпијског базена.

најављује директор ове установе Слободан Маринков.

 Новац за реконструкцију планиран је у буџету Спортског центра који ове године  износи 75 милиона динара. Плато ћемо изнивелисати јер има контрапад и на делу бетона сакупља се вода и ствара се прљавштина. Планирамо да уведемо контролу приступа свих оних који ће лето провести на отвореним базенима. Код нас је то новина, али у већим центрима нормално је да купачи на базене улазе путем бар кодова – рекао је Маринков.

Нови начин уласка биће финансиран сопственим средствима. Још увек није дефинисано да ли ће корисници имати наруквице или ће то бити улазнице као до сада. Маринков напомиње да ће ова новина спречити илегалан улазак на базене.

Новац ће се издвојити и за куповину кућице која ће имати намену рецепције у Омладинском насељу. Садашња рецепција биће преуређена у вешерај. У овом делу Спортског центра урадиће се ограда и прилаз.


  • ЗАМЕНА СТОЛИЦА У ХАЛИ

Директор „Језера” најавио је да ће ове године бити замењена сва седишта у спортској хали.

Седишта су дотрајала и поломљена и нису мењана од изградње хале. Очекујемо да ће и наши посетиоци бити задовољни јер ће нове столице имати наслон и бити модернизоване. Важно нам је да да заменимо и ивичњаке на оба затворена базена – најавио је Маринков.

За новац за замену, СЦ „Језеро” конкурисао је код Министарства омладине и спорта.