ОПШТОЈ БОЛНИЦИ УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ „МЕКАФОР“

  • ПОМОЋ У ОПРЕМИ ЗА ТЕРАПИЈУ
  • Компанија „Мекафор“ задовољна је радом у Кикинди- рекао директор Недељко Ковачевић. Начелница Одељења за физикалну терапију и рехабилитацију др Перса Симић истакла да је свака помоћ у опреми добродошла

 

Компанија „Мекафор“ донирала је Општој болници опрему у износу од 120.000 динара. Нова опрема додељена је Одељењу за физикалну терапију и рехабилитацију, а у име колектива захвалио је др Мирко Стоjисављевић, директор.

Свака болница треба да иде у корак са временом и да поседује нову медицинску опрему. Како немамо средстава да пратимо малтене свакодневне новине, ту нам велику помоћ пружају донатори којима захваљујем– изнео је директор кикиндске болнице.

Недељко Ковачевић , директор фирме „Мекафор“ у Кикинди, подсетио је да је погон у нашем граду отворен пре годину дана.

Желимо да сарађујемо са локалном самоуправом и сматрамо да, као друштвено одговорна компанија, оваквим донацијама на најбољи начин можемо да помогнемо већем броју људи – навео је Ковачевић и додао да је ова компанија задовољна радом у Кикинди. Од почетних 50, сада је у „Мекафору“ запослено 80 радника.

Начелница Одељењa за физикалну терапију и рехабилитацију др Перса Симић објаснила је да је поред апарата за електростимулацију, донирана и опрема за кинези терапију.

Ово је значајна донација за наше одељење јер апарат који нам је служио за електростимулацију датира из 1984. године. Наши пацијенти који имају потребу за физикалном терапијом сада ће имати бољу здравствену негу. Дневно имамо до 150 пацијента којима треба нека врста терапије, тако да нам је помоћ у опреми увек потребна – рекла је др Симић.

Запослени на овом одељењу сада ће моћи да раде са новим струњачама, палицама за аеробик, теговима, пилатес лоптама и другом опремом.