ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ И МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

  • УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД
  • Укупан број кривичних дела и прекршаја на територији Полицијске управе Кикинда смањен

 

Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова, славе и Дана полиције, припадници Полицијске управе (ПУ) Кикинда уприличили су свечаност, где су изнети резултати рада у претходној години, приказане су показне вежбе, а прослава је употпуњена културним програмом. Обраћајући се присутнима, начелник ПУ Кикинда Душан Глишин рекао је да је целокупно стање безбедности на подручју Полицијске управе унапређено.

Томе говори у прилог чињеница да је смањен укупан број кривичних дела и прекршаја. Присуство деце на овом скупу говори нам да наставимо да вршимо наш задатак који смо обећали прошле године, а то је да се они осећају безбедно – рекао је Глишин.

Начелник ПУ Кикинда подсетио је да је прошле године започета енергична и одговорна борба против производње и кријумчарења дрога и у прилог томе изнео податак да је у току 2018. године на подручју ПУ Кикинда заплењено више од 123 килограма наркотика, а процесуиране су 153 особе. Глишин је овом приликом представио и приоритете рада за текућу годину.

Безбедносни приоритети за 2019. године односе се на спречавање и сузбијање имовинских деликата, пре свега тешких крађа и крађа извршених у градским и сеоским насељима и сузбијање шумских крађа – рекао је начелник и додао да је уверен да ће припадници ПУ Кикинда у нарендом периоду својим професионалним и пожртвованим радом пружити максималну личну и имовиснку безбедност свим грађанима.

У оквиру свечаности додељене су плакете и награде полицијским службеницима који су се својим залагањем истакли у претходном перидоу. Овогодишњи лауреати признања су Слободан Штрбац, Јелена Шипка, Богица Божин и Мирјана Сремчев.

Шефу Одсека за форензику Богици Божину призање је, како је рекао, врло је значајно.

У својој каријери нисам добио ниједан поклон. Врло сам захвалан и надам се да ћу га оправдати. У Одељењу форензике радимо на расветљавању свих кривичних дела, од ситних крађа до убистава – објаснио је Божин.

Мирјана Сремчев ради на позицији руководиоца групе за људске ресурсе ПУ Кикинда. У Министарству унутрашњих послова запослена је од 2007. године и добијено признање, како је објаснила, доживљава као потврду рада и подстрек да настави да посао обавља предано и марљиво као и до сада.

Овогодишње обележавање Дана полиције и МУП-а протекло је под слоганом „Увек уз свој народ“.


СЕЋАЊЕ НА СУКОБ КОД ЧУКУР ЧЕСМЕ

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 15. јун 1862. године, када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

ПОКАЗАЛИ СПРЕМНОСТ

Припадници редовне интервентне патроле из састава ПУ Кикинда на одржаној свечаности извели су показне вежбе. Присутни су имали прилике да виде сложене координиране акције поступања ових полицијских службеника приликом отмице малолетног детета, разбојништва, спречавање ситуације када нападач неконтролисано пуца из оружја, елиминисање нападача, као и улогу пса у проналажењу наркотика.