ОБЕЛЕЖЕН ДАН МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

ПОСВЕЋЕНОСТ ДАЛА РЕЗУЛТАТЕ

 

  • Припадници МУП-а у Кикинди у протеклој години успели су да очувају и унапреде безбедност грађана, истакао је начелник Полицијске управе Павле Рајков

 

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележен је у понедељак у Кикинди. На свечаности одржаној у Народном позоришту присутне полицајце и госте поздравио је начелник Полицијске управе Кикинда Павле Рајков.

-Хвала мојим сарадницима, колегама, полицијским службеницима који даноноћно раде како би упркос свим изазовима очували и унапредили безбедност свих грађана. Иако је претходна година била захтевна, напорно марљиво радили смо на сузбијању криминала, склањању наркотика са улица и расветљавању кривичних дела. Полицијска управа постала је богатија за 14 новопримљемних полицијских службеника који су заклетву положили на свечаности у Београду. Они ће уз искусне и старије колеге дати свој допринос да наш округ буде безбеднији – истакао је Павле Рајков.

Овом приликом уручене су захвалнице награђеним полицијским служеницима. Драган Бајић, запослен у Полицијској испостави Кикинда, похваљен је за посвећност служби, Ђуро Радујко из исте испоставе захвалницу је добио за зaслуге. За храброст је награђен Мића Керкез из Полицијске испоставе из Аде јер је спасао утопљеника у Новом Кнежевцу. Захвалница је припала и пензионисаном шефу Одсека за сузбијање криминала Драгољубу Шпирићу за допринос у обављању полицијских послова, посвећеност служби и остваривању резултата рада.

Павле Рајков уручио је и захвалнице представницима свих шест локалних самоуправа у којима је надлежна кикиндска Полицијска управа, међу којима и градоначелнику Николи Лукачу.

У свечаном програму у Народном позоришту присутни су имали прилику да чују хор „Корнелије Станковић“ и да погледају филм о раду полиције.

На Градском тргу овим поводом организована је и смотра возила, опреме и људства што је још један корак у приближавању полиције грађанима.

 

ВЕЧНО СЕЋАЊЕ НА КОЛЕГЕ

 

Положени су и венци на спомен-плочу полицијских службеника који су изгубили животе на дужности. Подсетимо деветорица припадника кикиндске полиције 1998. и 1999. године изгубили су животе извршавајући задатке на Косову и Метохији.