НЕДЕЉА ЖЕНА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ДАМАМА НА ДАР

 

Предавање на тему „Положај жене у 21. веку“, које ће водити књижевница Симонида Милојковић, биће одржано вечерас, 5. марта, (четвртак) у Великој сали Културног центра. Догађај почиње у 18 часова, а улазак се неће наплаћивати. Ово предавање биће одржано у оквиру манифестације „Недеља жена“, коју већ трећу годину заредом организује Културни центар, поводом обележавања Међународног дана жена.

Ова манифестација показала се као врло успешна, с обзиром на велику посећеност. Наша жеља је да обратимо пажњу на нежнији пол и пружимо им прелепе вечери са нама у Културном центру. Програм је интересантан, приступачан и разноврстан. Трудили смо се да за сваког буде по нешто – рекла је Тања Ножица, директорка кикиндског Културног центра. У наставку „Недеље жена“ у Културном центру сутра, 6. марта, биће уприличена продајна изложба „Жене и цвеће“ у сарадњи са Галеријом „Здравко Мандић“ из Нових Козараца. У суботу ће полазници радионице „Чаролија маште“ Културног центра са својим мамама правити поклоне за 8. март, а „Недељу жена“ затвориће Сандра Дринчић предавањем „Фенг шуи тајне“ у среду, 11. марта. С обзиром на то да ће једино овај догађај бити одржан у Народном позоришту, где је број места ограничен, сви заинтересовани грађани своје бесплатне карте могу да преузму у Културном центру.

У оквиру „Недеље жена“, од почетка недеље, књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић промовисала је своју књигу „Глад“ у реиздању „Лагуне“, потом је Олга Голушин, председница Удружења жена „Слога“, представила своје ручне радове, а писац и документариста Анита Панић организовала је вече руске музике и поезије.

 

ЖЕНАМА С ЉУБАВЉУ

„Женама с љубављу“, у организацији Града Кикинде, биће одржана два концерта и представа. Кикинђанима ће у петак, 6. марта, певати Неда Украден. Концерт почиње у 20 сати у хали Спортског центра „Језеро“. На Дан жена, 8. марта, Снежана Савић, Марина Воденичар и Миленко Павлов одиграће представу „Љубав до гроба“ са почетком у 18 сати у Народном позоришту. Након тога, у 20 сати, следи концерт Кикија Лесандрића и „Пилота” у хали СЦ „Језеро“. За концерте у петак и недељу, Град Кикинда обезбедио је аутобуски превоз за све заинтересоване суграђане:

Наково 18.45, Банатско Велико Село 19.00,

Нови Козарци 18.45, Руско Село 19.00,

Сајан, Иђош 18.30, Мокрин 19.00.

Башаид 18.30, Банатска Топола 18.45.

Повратак је у 22 сата, а аутобуси ће бити испред СЦ „Језеро“.