НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА ЈЕДИНСТВЕНОГ „БЕБИ КЛУБА“

  • ЗНАК ПАЖЊЕ МЛАДИМ РОДИТЕЉИМА
  • Локална самоуправа доделила 95 поклона новорођеним бебама

 

У оквиру акције „Беби клуб“, коју организује Град Кикинда, родитељима деце рођене марта, априла и маја уручени су поклони у виду вишенаменске столице и основне беби опреме. Ову акцију локална самоуправа организује последњих неколико година као знак пажње младим родитељима.

Немањин тата Мирослав Митровић, као и Лукина мама Наташа Стојановић слажу се да се свака подршка рачуна, а знак пажње родитељима значи. Са њима се слаже и мама једноипомесечног Уроша Алиса Вујин.

Пре три године, када сам била овде са старијом ћерком, нису били овакви пакети и сад сам се пријатно изненадила. Када погледате финансијску ситуацију, није лако одгајати децу, а ови поклони стварно помажу. Столице ће сигурно користит дуго. Не би ме чудило да и старија ћерка испроба, јер јој је сада интересантно све што је за бебу – испричала је она.

Према речима Монике Балинт, маме четворомесечне Саре, рођење детета најсрећнија је ствар.

Када се беба роди, па је узмете у руке, то је чиста срећа и љубав. Првих неколико месеци је изазовно, али то брзо прође. Овај поклон нам пуно значи и добра је одлука што је то вишенаменска столица – рекла је Моника Балинт.

Поклоне родитељима уручио је градоначленик Кикинде Павле Марков, који је том приликом истакао да му је ова акција једна од најлепших обавеза коју има. Он је рекао да је свестан да овим поклонима неће бити решени проблеми, али да они представљају жељу Градске управе да помогне родитељима у првим данима по доласку бебе.

Ово су за родитеље свакако најлепши дани и ми се трудимо томе да допринесемо. Поклони су у складу са жељама родитеља. Циљ је да оно што дајемо буде и корисно. Вишенаменска столица служиће дужи временски период. На нама је да се трудимо да створимо што боље услове да све ове бебе могу да расту боље и квалитетније него што смо ми и да имају још бољу будућност – поручио је градоначелник Кикинде.

Он је још подсетио да подела беби пакета није једина активност Града усмерена ка најмлађима.

Вредно је поменути и дечји додатак у износу од 30.000 динара за прворођено дете, који је, уважавајући друге општине и градове, на квалитетном нивоу. Не сумњам да ће у наредном периоду и тај део издвајања из буџета бити већи. Такође, имамо и субвенционисање боравка у вртићима трећег и четвртог детеда, а ту су и новогодишњи пакети и друге акције које реализујемо са циљем побољшања услова живота најмлађих – рекао је Марков.

Градоначелник је истакао да локална самоуправа ради и на другим аспектима побољшања услова раста и развоја деце у граду, те да ће се потрудити да и у будућности Кикинда буде право место где ће деца одрастати и касније живети.