НАЈСТАРИЈИ СУГРАЂАНИ УЖИВАЛИ У ЕКСКУРЗИЈИ КОЈУ ИМ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

  • ПЕНЗИОНЕРИ СЕ БАЊАЛИ У ЈУНАКОВИЋУ
  • Око 700 пензионера из Кикинде и околине уживали су у једнодневној екскурзији, коју им је бесплатно омогућила Градска управа. Градоначелник Павле Марков рекао је да ће се потрудити да излети ове врсте постану традиција

 

У уторак и среду, укупно 700 пензионера из града и села посетило је Бању Јунаковић код Апатина. Једнодневни излет за најстарије организовала је локална самоуправа, а градоначелник Павле Марков потврдио је да ће се овакве акције наставити.

Обећали смо да ћемо део уштеђеног новца наменити пензионерима. Они су поднели терет реформи и сада ми морамо да им покажемо колико нам значи то што су урадили. Организовање излета била је жеља управо најстаријих суграђана, а оно што ме посебно радује је велик број који се пријавио да отпутује у Бању Јунаковић. Зато смо излет организовали два дана, како би сви који су желели могли и да оду – рекао је Марков.

Пензионери су у Бањи Јунаковић могли да се шетају стазом здравља, купају се у базенима са топлом водом, а за све је организован ручак и дружење. Међу њима је био и Никола Радак који је похвалио ову акцију.

Све похвале и свака част. Раније власти нису показивале интересовање за нас најстарију популацију и наше жеље, а сада је то промењено. На излету сам био са супругом  – испричао је Радак своје утиске.

Јелена Томашев одлучила је да на излет пође пошто је чула саме похвале о томе како су се пензионери прошле године провели на сличном путовању.

Имали смо одлично време. Ово је прави начин да се дружимо, упознамо нову средину, али и да проведемо дан који је другачији од осталих у години – објаснила је Јелена Томашев.

Пензионерима из Кикинде омогућено је да обиђу бањски комплекс удаљен од Кикинде око 150 километара.

И Ержебер Валтер није могла да сакрије узбуђење пред полазак аутобуса у Бању Јунаковић

Све је добро организовано. Нарочито ме је изненадио срдачан пријем кад сам ишла да се пријавим за излет. Сви су били пријатни према мени, али и осталим пензионерима. Све похвале организаторима, а могу да кажем да је Бања Јунаковић фантастична– поручила је она.