НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА „ЦАЦ КИКИНДА 2016” ПРИВУКЛА ВЕЛИКИ БРОЈ КИНОЛОГА И ЉУБИТЕЉА ПАСА

  • ПОБЕДИО ЉУТИ КАНЕ КОРСО
  • За најлепшег пса изложбе проглашен једногодишњи кане корсо по имену „Чили пепер” из Београда. На изложби учествовало 323 пса и 85 раса из Србије и иностранства. Најбројнији гости из Мађарске и Румуније.
Kane korso pobednik izlozbe
Победник изложбе- Кане Корсо

 Национална изложба паса свих раса „ЦАЦ Кикинда 2016”, 28. по реду, привукла је и ове године велики број кинолога, али и љубитеља паса из целе Србије и иностранства. Најбројнији гости били су Мађари, који су на такмичење у Кикинду довели 34 пса, а за њима следе Румуни, Немци, Чеси, Словаци, Хрвати, Аустријанци и Босанци. Лепо време и ове године послужило је организаторе из Кинолошког друштва „Кикинда”, а петочасовна манифестација, на помоћним теренима Спортског центра „Језера”, и ове године протекла је без инцидента.

Koli iz Francuske
Коли из Француске

На изложби су бирани победници по расама, групама, првак разреда младих, најлепши ветеран, најлепши пар, најлепша одгајивачка група. Ове године на такмичење је пријављено 323 паса и рекордних 85 раса. Подељено је више од 100 пехара, а победнички пси награђени су и, симболично, храном за псе. За најлепшег, по избору судије Душана Родића, проглашен је једногодишњи кане корсо по имену „Чили пепер”, власника Дејана Васића из Београда:

Први пут учествујемо у Кикинди. Осећамо се победнички. Похвалили бисмо организаторе. Предивно време и заиста лепа изложба. Долазимо и догодине– у даху, рекао је након уручења пехара, Васић.

У жељи да популаризују кинологију, оганизатори су ове године за све посетиоце обезбедили бесплатан улаз. Милан Весков, потпредседник Друштва, објашњава да је оваква одлука потекла из жеље за популаризацијом овог спорта:

Дошло је до промене у руководству Друштва и, свесни материјалне ситуације суграђана, желели смо, на тај начин, пре свега да обрадујемо децу, да посете манифестацију, науче нешто ново и друже се– рекао је Весков и додао: – Имамо много разлога за задовољство. У Србији се на изложбама такмичи 200 до 220 паса, а ми овде имамо 323 пса. Имамо ту срећу да смо близу границе, те нам је дошло доста гостију из Мађарске и Румуније, мада, и изложба има своју традицију.

Skotski ovcari iz Ostojiceva
Шкотски овчари из Остојићева

Организацију 28. Изложбе паса у Кикинди помогли су, међу осталим, СЦ „Језеро”, Тениски клуб „Кикинда”„Геби” из Чантавира и „Нове кикиндске новине”.

ТОТО-МИЉЕНИК ДЕЦЕ

 Велики миљеник малишана и деце на изложби био је тромесечни померански шпиц „Тото” из Врбаса. Његов власник, Предраг Ђуричковић, каже да је први пут на изложби у Кикинди, за коју је сазнао посредством интернета. Иако штенци попут маленог Тотоа достижу високу цену, од око 1.200 евра, ова поларна врста паса не захтева посбну негу, објашњава Ђуричковић:

Toto
Тото

Имају дугу длаку и никад им није зима. Питоми су и умиљати, отпорни на болести. Не лињају се, што их чини идеални кућним љубимцима. Битно је да се чешљају од репа према глави– саветује власник најмлађег учесника изложбе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *