НА СТАРОМ ЈЕЗЕРУ ОКУПИЛИ СЕ ЉУБИТЕЉИ ДОБРОГ ЗАЛОГАЈА „ШКЕМБЕ“ ТРЕЋИ- НИКАД ВЕЋИ

 

У припреми шкембића надметала се чак 21 екипа. Победили Зрењанинци. Прикупљени новац отишао у хуманитарне сврхе

„Шкембе фест“, трећи по реду, окупио је 21 екипу, а за најбољег мајстора у припреми шкембића проглашен је Петер Сабо из Зрењанина из екипе „Бирцуз доља“. Поред пехара првопласиранима је припало прасе. Члан екипе био је и Тихомир Стојић који је истакао да су први пут на овој манифестацији.

-Пријавили смо због дружења, а успели смо да скувамо најбоље шкембиће. Кували смо их онако како ме је научила моја бака уз доста лука и поврћа – казао је Стојић.
Друго место заузео је Кикиђанин Душан Лукин, док је трећи био суграђанин Бранислав Момчилов.

Милорад Шибул идејни је творац овог надметања. Како напомиње иницијатива је потекла од пријатеља који осим што уживају у гурманлуцима, воле и да их припремају.

-Пре две године стидљиво смо започели такмичење са шест екипа. Прошле године имали смо 12 екипа, а ове 21 што је изван свих очекивања. У припреми шкембића такмичили су се наши суграђани, али и гости из Сенте, Зрењанина и Лознице. Осим великог броја екипа, имали смо и доста посетилаца што је знак да смо на правом путу да ову манифестацију развијамо – додао је Шибул.

  • ХУМАНИ „ШКЕМБЕ ФЕСТ“

Иштван Патаки, власник ресторана „Национална класа“, припремао је диснаторски паприкаш, а сав прикупљен новац од продаје упућен је Кикиндском удружењу оболелих од мултипле склерозе. Бранкица Мишков, председница поменутог удружења, напомиње да је ово прави начин да се скрене пажња на оболеле од ове болести.

-Слоган да је Кикинда град добрих људи није случајан, то је доказано и на овом такмичењу. Породица Патаки подржавала нас је неколико пута до сада и хвала свима који су нам помогли да удружење које има 49 чланова још боље функционише – рекла је Бранкица Мишков.
Патаки је додао да воли да кува и да је увек ту да помогне онима којима је помоћ неопходна.