КИКИНЂАНИН – ПРВАК У ЕКСТРЕМНОЈ ВОЖЊИ МОТОЦИКЛА

  • СИВЧЕВ ЗАВРТЕО ЕВРОПУ
  • За победу на такмичењу у Мађарској пресудио је завршни салто, тврди млади шампион у станту

 

Кикинђанин Никола Сивчев (19) освојио је златну медаљу на такмичењу у вожњи станта – екстремној вожњи и извођењу акробација на мотоциклу. Шампионат је одржан у Мађарској, у граду Кумадерашу, где су се окупили возачи и љубитељи ове вештине из читаве Европе. Никола је у својој категорији имао шест конкурената и наступио је последњи.

stant 1

У почетку сам био мало уплашен, али се показало да је страх био безразложан, јер је све протекло у најбољем реду. Иако сам на тренингу имао пуно поверење у себе, када је дошао ред да се такмичим, као да сам се замрзао. Сматрам да ми је победу донео салто који сам извео на крају вожње, уз још неколико трикова – каже Никола Сивчев.

Према његовим речима овај спорт још увек није нарочито популаран у Србији, јер родитељи не дозвољавају деци да се баве стантом због опасности. Лично је доживео неколико опасних падова, али је, срећом, прошао без икаквих прелома.

stant 2

Никола Сивчев стантом се бави три године, а почео је по положеном возачком испиту, мада је одувек волео акробације на два точка. Тренутно вози мотор марке „aприлиа ср”, 125 кубика, а нада се да ће ускоро набавити „кавасаки” или „хонду” веће кубикаже који би спремио за следећу сезону.

Наступ у Мађарској му је било и прво озбиљније такмичење, а поред њега учествовао je и Зрењанинац Радислав Михајлов који је такође био најбољи у својој категорији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *