И ОВЕ (НОВЕ) ГОДИНЕ НАСТАВЉЕНА ЛЕПА ТРАДИЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ

  • ДЕДА МРАЗ ДОНЕО „КУТИЈУ ЖЕЉА“

 

Претпразнично расположење у Кикинди поред окићеног града и велике јелке у центру, употпунио је Деда Мраз који је у уторак ујутро донео „кутију жеља“. Дочек су му приредили кикиндски малишани, а њиховој срећи није било краја када се појавио на каруцама са паром упрегнутих белих коња.

Како је најпознатији светски деда поручио деци, писма са новогодишњим жељама могу се до 11. децембра убацивати у кутију на Градском тргу. Важно је да не забораве да напишу име, презиме, улицу, број и место. У писму нека наведу број телефона својих родитеља или старатеља како би Деда Мраз лакше нашао пут до њихових домова.

На одушевљење најмлађих поред Деда Мраза на тргу су их дочекали његови „помоћници“, патуљци Тића, Мића и Кића који су им делили слаткише.

Иако је новогодишња жеља тајна, Мануела Закар и Стефан Павлов открили су нам шта су написали белобрадом деди.

Деда Мразу сам написала да ми донесе куцу јер је то моја омиљена играчка – рекла је Мануела.

Стефан нам је открио да му је Деда Мраз био и прошле године.

Ове године највише бих желео да добијем тркачку стазу и пушку.

„Кутија жеља“ је акција коју спроводи Градска управа. Традицију започету пре десетак година, настављена је крајем 2013. одлуком тада председника општине, данас градоначелника Павла Маркова. Из године у годину за акцију расте интересовање, а број подељених пакетића значајно се повећава. Тако је од око 500, колико је подељено прве године, у прошлој подељено близу три и по хиљаде пакетића.