ГРАД ПОМАЖЕ ПОРОДИЦУ У САЈАНУ

  • ЈУНИЦЕ И ОПРЕМА ЗА МЕСАРОШЕ
  • Унесрећеној породици Месарош у Сајану Градска управа у Кикинди притекла је у помоћ после апела власника домаћинства, Вилмоша Месароша, након великог пожара у мају ове године.

 

Породици Месарош у Сајану крајем маја ове године изгорела је штала, настрадала су телад, а уништен је и део куће. Изгорео је лактофриз, али и објекат у којем је било 15 телади, док су краве биле на испаши, тако да је избегнута још већа материјална штета. Месароши су изгубили оно у шта су у последње три године уложили безмало 15.000 евра:

Захваљујем свима који су нам помогли. Пре две недеље почели смо са обновом наших објеката. Оно што је сигурно, трску више нећу да користим у грађевини, искључиво лим. Градска управа донирала је три јунице, као и опрему за мужу, док је наш пријатељ који живи у Ади, Шандор Коша, кров поставио потпуно бесплатно, а фирма Тоза Марковић донирала цреп – рекао је Месарош.

Месароше су посетили градоначелник Кикинде Павле Марков и члан Градског већа за пољопривреду Имре Кабок који су изразили наду да се више неће поновити тако велика несрећа и да породица може да настави да се бави пољопривредом:

Нажалост, али не можемо да вратимо све у првобитну позицију како је некада било, али можемо да покажемо нашим суграђанима да нам је стало и да заиста знамо у каквој ситуацији се налазе. Увек смо ту да помогнемо онолико колико је то могуће – рекао је градоначелник Марков.

Унесрећена породица није се само нама обратила за помоћ, већ и другим мештанима у Сајану и морам да кажем да је солидарност ове средине заиста дошла до изражаја. То је добро, јер се никада не зна какви све проблеми могу да задесе овдашње пољопривреднике, али је лепо знати да увек могу да рачунају на помоћ својих најближих. Зато смо и ми одлучили да дамо свој допринос – додао је Имре Кабок.

Ово домаћинство данас има око 70 крава са дневном производњом млека од око 600 литара које предају компанији „Имлек”.