ГРАД БРИНЕ О ОБРАЗОВАЊУ ДЕЦЕ

  • ПОЧЕЛА ЕКО-НЕДЕЉА

 

Поводом Дана планете Земље, 22. априла, Градски секретаријат за заштиту животне средине, у сарадањи са компанијом „А.С.А.”, ПУ „Драгољуб Удицки”, ЕК „Кикинда”, Позориштанцем „Лане”, Културном центром, Заводом за јавно здравље и ССШ „Милош Црњански” другу годину заредом организује Еко-недељу. Вишедневну градску манифестацију, која је на програму од 20. до 25. априла, отворили су у среду, у просторијама КЦК-а ученици ССШ „Милош Црњански” занимљивим предавањем о штетности буке, а нешто касније одржан је и „Еко-квиз”.

Миодраг Булајић, члан Градског већа задужен за заштиту животне средине, каже да је Дан планете земље, уз Светски дан заштите животне средине, један од најважнијих еколошких датума у чије обележавање су укључени кикиндски предшколци, основци и средњошколци:

Намера нам је да синергичним деловањем бројних институција утичемо на свест деце о заштити и унапређењу животне средине. Циљ нам је да малишани на време усвоје одређене навике, али и да процес еколошке едукације деце траје континуирано рекао је Булајић и као значајно истакао предавање које су обавили ученици са смера техничар заштите животне средине:- Важно је да ђаци међусобно преносе своја знања о екологији и да се активирају на том пољу. Кроз квиз који је приредио Енигматски клуб, добићемо повратну информацију о томе колико ђаци знају о екологији и у ком правцу да наставимо едукативни процес.    

Данас, са почетком у 15.30 сати, биће одржан Екофестивал „Чистунко”. У склопу Еко-недеље биће одиграна представа за децу и дељени пригодни флајери на Тргу. Манифестацију ће у понедељак „Екофестивалом” у дворишту Културног центра затворити предшколци ПУ „Драгољуб Удицки”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *