ДЕДА МРАЗ ПОСЕТИО КИКИНДУ

  • СТИГЛА „КУТИЈА ЖЕЉА“!
  • У празничној еуфорији, уз песме, јелку и новогодишњу расвету малишани су са нестрпљењем чекали Деда Мраза да им донесе омиљену им кутију, управо ону која испуњава жеље

 

И ове године на позив Градске управе Деда Мраз је у својој кочији дошао до Кикинде и донео „кутију жеља“ у којој малишани могу да оставе писма. Пажљиво одабране новогодишње жеље, руком на папиру написане, малишани могу да убаце у кутију све до 14. децембра, до кад ће кутија бити постављена испод велике новогодишње јелке на градском тргу. Након тога ће Деда Мраз, како и сам најављује, да „засуче рукаве“, прочита сва писма и испуни жеље најмлађим Кикинђанима.

Надам се да ћемо успети да испунимо све жеље које деца напишу, верујем да имамо довољно поклона. Моји сарадници, мали патуљци, помоћи ће ми да све припремим на време и да поклоне односемо малишанима до божићних и новогодишњих празника – рекао је Деда Мраз.

Свечаном дочеку многима омиљеног деде на градском тргу присуствовала су многобројна  деца, која су играјући уз празничне песме, чекала ред да своја писма убаце у кутију, али и да се фотографишу са Деда Мразом. Уверавајући Деду да су били добри током целе године, деца се надају да ће им испунити жеље и донети играчке, лутке, коцкице, возиће, лопте.

Ја сам пожелео да фудбалски тим у ком браним добије тренерке, па кад идемо на утакмице да сви имамо исто. Надам се да ће ми Деда Мраз испунити жељу – рекао је Матија Бројчин.

Како би Деда Мраз лакше могао да дође до сваког детета потребно је у писму читко написати име и презиме, тачну адресу, годину рођења, као и број телефона родитеља или старатеља.

Једну од најрадоснијих акција намењеној деци, Градска управа града Кикинде спроводи већ шест година. Прошле године стигло је до сада највише писама, око 3500.