ДЕДА МРАЗ И СНЕЖНА КРАЉИЦА ДОНЕЛИ КУТИЈУ ЖЕЉА

  • ПИСАЊЕ ПИСАМА МОЖЕ ДА ПОЧНЕ
  • Малишани могу да пишу Деда Мразу до 13. децембра. Поред Кутије жеља, по први пут на тргу постављена и кућица

 

Пошто се поједина писма, послата поштом, авионом, возом, голубом, понекад изгубе у путу, Деда Мраз је у Kикинду донео „Kутију жеља“, како би лично преузео сва она адресирана на Северни пол. У пратњи Снежне Краљице, у новогодишњим кочијама, дошао је на градски трг и у кућици постављеној само за ту прилику испред Градске куће, оставио магичну кутију.

Пријатно сам изненађен што ме је оволико деце дочекало и што су писма већ почела да пристижу. Малишани могу да ми пишу све до 13. децембра, а онда ме очекује велики посао испуњавања жеља и спремања поклона. Срећом, ове године ће ми помоћи Снежна Kраљица и ми ћемо се трудити да дођемо до сваке куће – рекао је Деда Мраз.

Kако би поклни стигли на праву адресу, а свака жеља била испуњена, потребно је на писму адресираном на Деда Мраза читко написати име и презиме, тачну адресу, годину рођења, број телефона родитеља и старатеља.

Традиција постављања Кутије жеља на градском тргу обновљена је 2013. године и траје до данас. За то време подељено је на десетине хиљада пакетића, направљених по жељама најмлађих. Број пристиглих писама из године у годину је све већи, тако је само током прошлих новогодишњих празника Деда Mраз у Кикинди и насељеним местима уручио око 4.000 пакетића.