ЦЕЛА ПОРОДИЦА СТЕПАНОВ УЧЕСТВУЈЕ У РАДУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА

  • ИМАЈУ РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ
  • Степанови у свом производном програму, поред хладно цеђених уља, уврштавају увек нове артикле. Сада су у понуди и путери од лешника и лудаје

 

Борислава Степанов из Кикинде на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као власница пољопривредног газдинства добила је средства, 570.000 динара, за куповину неопходних машина за производњу по конкурсу за подршку младима у руралним подручијима. Супружници Горан и Бранислава Степанов пре неколико година, једини у овом делу Баната, започели су производњу хладно цеђеног уља. У овом послу помажу им и 24-годишња Борислава, 16-годишња Гордана и 15-годишњи Душан.

Конкурисали смо и добили средства за пресу за хладно цеђена уља, машину за прављење путера, као и другу ситнију опрему која нам је неопходна у свакодневном раду, а односи се на амбалажу наших производа попут пакерице. Свака помоћ нам пуно значи. Родитељи су започели овај посао, а моја сестра, брат и ја смо максимално укључени у комплетан процес што производње тако и пласмана, али и осмишљавања производа– каже Борислава Степанов и напомиње да им због жеље да наставе породичан посао пуно значи помоћ надлежног секретаријата.

У свом асортиману имају у понуди уља од сунцокрета, лешника, кајсије и бундеве, а сировине за производњу сами узгајају. Од прошле године у понуди је и салатни прелив „Кикиндско лудајско“. Овај производ има сребрни жиг таск који означава традиционални и стандардни квалитет, а добијање жига реализује се у оквиру Интерег ИПА пројекта прекограничне сарадње између Мађарске и Србије.

Имамо и нове производе и то путере од лешника и лудаје, као и од лешника уз додатак меда и чоколаде. Поред слатких ту су и слане варијанте производа. Имамо и ликере од беле и црне чоколаде. Они су настали на захтев тржишта и веома брзо смо осмислили лепу рецептуру за оба ликера која се свидела и нашим купцима. Нов производ је кисела салата од лудаје – напомиње наша саговорница.

Степанови су освојили титулу најбољег излагача на Фестивалу теста, тестенине и хлеба. Тема фестивала биле су ванилице, а ова породица традиционални колач направила је од бундевиног брашна.

Ванилице од безглутенског брашна тикве голице након добијања награде уврстили смо у наш асортиман. Модификовали смо основни рецепт за тесто, а пунимо их путером од лешника са медом и чоколадом. Мени, лично, ове ванилице су лепше у односу на класичан рецепт – рекла је Борислава Степанов.

У ово време слава и празника код Степанових могу да се пронађу интересантни поклон пакети и аутентични поклони. До краја године Степанови планирају учешће на фестивалима и базарима хране у земљи. Ни ове године неће пропусти „Сајам хране и пића“ у Београду, као ни Новогодишњи базар у Кикинди.