БЕОГРАДСКО ПРЕДУЗЕЋЕ ПОМАЖЕ КИКИНДИ

  • НОВА ФОНТАНА И ЧЕСМА

Захваљујући сарадњи Јавног предузећа „Кикинда“ са ЈП „Београдски водовод и канализација”, у Кикинди ће ових дана бити изграђена нова фонтана на Тргу и чесма на Градској пијаци. Сарадња је започела прошле године, када је кикиндској фирми на располагању било инжењерско саветодавство, а настављена је реализацијом конкретних пројеката. Заменик директора београдске фирме Владо Секулић рекао је да њихова првобитна намера била да помогну знањем и искуством.

Запослени из Јавног предузећа „Кикинда“ долазе код нас и сарађујемо у свим областима. Од наплате, продаје, рекламација, замене водомера, уцртавања подводних инсталација , пројектовања. Оно што ће у наредном периоду бити круцијална ствар за Кикинду је изградња фабрике воде на чијој реализацији ћемо свесрдно помоћи – навео је Секулић.
Са друге стране, директор ЈП „Кикинда” Данило Фурунџић нагласио је да инвестиције на водоводној мрежи у Кикинди нису биле усклађене са пројектом изградње фабрике воде.
У сарадњи са београдским јавним предузећем ускладили смо план са пројектом. Фабрика воде вредна је 3,5 милиона евра, а све остало су инвестиције у систем да би она могла да ради. Представници „Водовода и канализације” заинтересовани су за модел реструктурирања јавних предузећа у Кикинди, у којој је то урађено на пионирски начин – додао је Фурунџић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *