У КИКИНДИ НАСТРАДАО ЈОШ ЈЕДАН МОТОЦИКЛИСТА

  • УДЕС У ЦЕНТРУ ГРАДА
  • При великој брзини возач мотоцикла телом је ударио у паркирани аутомобил у Немањиној и на месту преминуо

 

Иако искусан возач двоточкаша, педесетшестогодишњи Кикинђанин Златко Мишков изгубио је контролу над мотором и живот у истој секунди. Он је, у недељу поподне, како сазнајемо од очевидаца, подигао мотор на задње точкове и телом ударио у паркиран аутомобил у Немањиној улици. Мотор је отклизао више десетина метара даље, до ракрснице улица Ђоке Радака и Немањине. У оближњем кафићу гости су видели да је мотоцикл оставио видљив траг горива по путу.

Очевици са којима смо разговарали кажу да су прво чули да је неко на мотору додао јак гас.

Ваљда је мотоциклиста подигао мотор на задњи точак, а ни секунд после тога чуо се јак удар. Кад сам погледао кроз прозор нисам могао да верујем јер је поред црвеног аута лежао мотоциклиста са кацигом на глави. Било је пролазника који су одмах пришли да му помогну, померили су га  даље од аутомобила, а тада се видела велика локва крви – сазнајемо од очевидаца ове трагедије.

У Полицијској управи потврђено је да је мотоциклиста погинуо у несрећи, али нам је речено да се још увек не зна прави узрок.

Ово је друга несрећа у овој години у којој је живот изгубио мотоциклиста. Крајем фебруара такође у Кикинди погинуо је двадесетшестогодишњи Даниел Сакал који је дошао у наш град из Тобе. Он је возио мотоцикл „јамаха Р1“, када се сударио са аутомобилом марке „форд мондео“. Од силине удара на месту је остао мртав.

Молим све бајкере, као и све остале који учествују у саобраћају да воде рачуна како возе и да поштују саобраћајне прописе јер ће само тако сачувати своје и туђе животе – истакао је Мирко Брканлић, председник Мото клуба „Но лимитс“ из Кикинде.