ОБЕЛЕЖЕНО 72 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА КИКИНДСКЕ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

ШКОЛА ОТВОРЕНОГ СРЦА

 

Прославу обележили и емотивни тренуци испраћаја у пензију  дугогодишње директорице Оливере Лазић

 

Основна школа „Вук Караџић“ у уторак је обележила 72. рођендан. Пригодним програмом о животу Вука Стефановића Караџића ђаци и запослени обележили су Дан школе. Ово је била прилика да се доделе признања ученицима који су били најбољи у претходној школској години и то Богдану Дејановићу, ђаку генерације и Тадији Станишићу, спортисти генерације. Књигама, поклон Фондације „Велинка Тешин“ даровани су  Доротеа Бореновић, Маријана Миланов, Јустина Марковић, Богдан Завишин и Богдан Дејановић за изузетне резултате  из српског језика и књижевности.

Титулу ученика генерације Богдан Дејановић заслужио је својим успесима. Сада је ученик Гимназије „Душан Васиљев“.

Има сам добре резултате на такмичењима из историје и књижевности, а сматрам да је за ову титулу био пресудан мој однос према ученицима и запосленима у школи. У средњој школи пуно ми помаже знање које сам стекао у основној – рекао је Дејановић.

Обележавање Дана школе трајаће читаве недеље, додао је директор Иван Пантелић.

Поред централне прославе имали смо спортски дан, игранку и маскенбал. Током седмице ђаци прикупљају храну коју ће донирати социјално угроженим породицама – напоменуо је Пантелић.

Рођендану „Школе отвореног срца“ присуствовао је и градоначелник Никола Лукач са сарадницима.

-Емотивно сам везан за школу „Вук Караџић“ јер сам и ја, али и чланови моје породице, стицали прва знања у њој. Ова прослава је уједно и испраћај у пензију дугогодишње директорице Оливере Лазић. Убеђен сам да ће директор Иван Пантелић наставити утабан пут развоја школе, као и да ћемо заједнички обезбедити још боље услове за стицање знања – прецизирао је Лукач.

Посебно емотивна била је Оливера Лазић која је на челу ове школе провела две деценије.

У школи сам радила од 1990. године и за мене је ово посебан Дан школе јер му први пут присуствујем као пензионерка. Имала сам одличну сарадњу са колегама и то је основа за успех који  школа има. Новом директору желим пуно успеха у раду – рекла је Оливера Лазић.

ОШ „Вук Караџић“ једна је од најстаријих школа у граду.