„БАНАТСКИ БАЈКЕРИ“ НАСТАВИЛИ НОВОГОДИШЊУ ТРАДИЦИЈУ

ДАРОВИ ДЕЦИ У БОЛНИЦИ

Циљано, одевени у Деда Мраза, мотораши однели пакетиће и деци оболелих од мултипле склерозе

Чланови Мото клуба „Банатски бајкери“ и ове године на двоточкашима, обучени у Деда Мраза, деле пакетиће кикиндским малишанима. Новогодишњим даровима обрадовали су малишане који се због болести налазе на Дечјем одељењу Опште болнице. Петар Мирков, председник Управног одбора овог клуба, каже да им је циљ да деци улепшају предстојеће празнике.

Ове године поделу новогодишњих поклона започели смо у Удружењу мултипле склерозе у Кикинди где смо деци чланова уручили пакетиће. Сами смо се организовали, а имали смо и помоћ од донатора и спонзора који су се прикључили нашој акцији. Циљ нам је да обрадујемо што више деце која су наша будућност – истакао је Мирков.

У име деце и мајки којима су уручени пакетићи захвалила је педијатар неонатолог др Биљана Племић.

Тренутно је на одељењу десет малишана задржаних услед респираторних инфекција, инфекције мокраћних канала или услед учестале вирусне инфекције, што је уобичајено за ово доба године. Сва деца се добро опорављају и очекујемо да ће брзо бити пуштена на кућно лечење – рекла је др Биљана Племић.

Докторка Весна Томин, в.д. директорица Опште болнице, додала је да је традиција да се на овај начин бар мало улепшају дани које деца проводе у болници.

Хвала „Банатским бајкерима“, али и свима који су учествовали у припреми пакетића. Њихов долазак колико је велики доживљај за децу, толико обрадује и све запослене – казала је др Томин.

„Банатски бајкери“ поделиће више од 200 пакетића, а поклоне су добили и малишани у вртићима „Бамби“, „Пчелица“ и „Наша радост“.