АУТОБУС „АУТОПРЕВОЗА“ ПРЕВРНУО СЕ НА ПУТУ КИКИНДА – ИЂОШ

НЕМА ТЕЖЕ ПОВРЕЂЕНИХ

На путу Кикинда- Иђош, јутрос, преврнуо се аутобус ЈП „Аутопревоз“ који је у 6.20 сати са Аутобуске станице кренуо пут Падеја. У аутобусу је било десетак путника и, на сву срећу, нико није теже повређен. Половина путника, међу којима је и возач, прегледана је у Општој болници и свима су констатоване лаке телесне повреде, истакао је Иван Мијанџић, технички директор ЈП „Аутопревоз“.

-Најважније је да нема теже повређених путника, а у овом моменту најмање је битна материјална штета причињена на возилу. До незгоде је дошло јер је возач аутобуса изгубио контролу над возилом које је слетело у канал и преврнуло се на бочни део. Истичем,  да је аутобус крајем фебруара било на редовном техничком прегледу и да није уочена никаква неправилност. Такође, у потпуности су испоштовани сви законски прописи у вези са дневним одмором и управљањем возилом прописаним за возача – напоменуо је Мијанџић.

На место саобраћајне незгоде изашли су саобраћајна полиција и запослени у Хитној служби, а по налогу Тужилаштва, аутобус је послат на ванредан технички преглед.

Разлог због ког је дошло до незгоде утврдиће се даљом истрагом.