ВРЕДНА ДОНАЦИЈА МЕЂУНАРОДНОГ ЦРВЕНОГ КРСТА

  • НОВО ДОСТАВНО ВОЗИЛО
  • Због најављеног доласка миграната, важно је имати довољно људства и возила који ће све реализовати – нагласила Аранка Фелбаб

 

Црвеном крсту Кикинда донирано је доставно возило за потребе Народне кухиње и будућег Прихватног центра за смештај миграната. Аутомобил „фијат“ служиће за доставу куваних оброка корисницима Народне кухиње који не могу сами да долазе по храну, изјавила је генерална секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић.

У близини Кикинде изграђен је Прихватни центар за смештај миграната и најбољи начин да се они хране јесу оброци који се допремају из Црвеног крста. У овој организацији храна се припрема по одговарајућим нутриционистичким стандардима и количинама. Мигранти, иако нису грађани наше земље, у проблему су и налазе се на нашој територији. Одговорност државе је да им пружи основну помоћ: храну и смештај – истакла је Весна Миленовић и додала да је кикиндски Црвени крст заслужио и више, али је нови аутомобил био приоритет јер је службено возило ове организације старо 23 године.

Ново возило донација је Међународне федерације Црвеног крста уз подршку Европске уније. Секретарка Аранка Фелбаб истакла је да је најављеним доласком миграната неопходно прилагођавање новонасталој ситуацији.

Важно је да имамо довољно људства и возила који ће реализовати све оно што нас очекује. Предстоје нам нови задаци који се односе на мигранте тако да су проширени капацитети Народне кухиње – напоменула је Аранка Фелбаб.

Примопредаји возила присуствовала је и Лидија Риц, секретарка Црвеног крста Војводине, као и члан Градског већа Миодраг Булајић.

Булајић је истакао да локална самоуправа и ова хумана организација остварују одличну сарадњу и да ће уградњом нове опреме у народној кухињи припрема хране бити бржа и квалитетнија.

У Црвеном крсту сваког дана припрема се 500 куваних оброка, а за становнике села доставља се 400 ланч-пакета.