ВИШЕ СТРАНИХ КОМПАНИЈА ОТВАРА ПОГОНЕ У НАШЕМ ГРАДУ ИНВЕСТИЦИОНИ БУМ У КИКИНДИ

  • „Мекафор” почиње изградњу фабрике, долазак „Зопаса” известан, у току преговори са „Делфијем”, ускоро и „Лидл”…

За неколико недеља, у Кикинди ће почети изградња фабрике Компаније „Мекафор”, која је откупила земљиште у Индустријској зони. Према речима градоначелника Павла Маркова, радне машине су већ на локацији и припремају земљиште за будућу фабрику.

До краја године фабрика ће почети с радом, а до сада се све одвија према уговореној динамици. У овој компанији запослиће се наши суграђани чиме ће бити смањен број незапослених – рекао је Марков гостујући на ТВ „Рубин” и обелоданио да локална самоуправа ради на томе да у Кикинду доведе озбиљне фирме са високим стандардима и референцама, како би наши суграђани, када се запосле у овим фирмама имали сигурност.

Велику пажњу јавности привукао је могућ долазак италијанске компаније „Зопас”. Бројка од скоро две хиљаде суграђана који су се пријавили за рад у овој компанији, која планира да отвори погон у Кикинди, премашила је сва очекивања.

Компанија „Зопас” у свим озбиљним државама има фабрике. Преговори са представницима ове фирме приводе се крају, тако да се надам да ћемо у граду имати нову фабрику која ће ускоро почети с радом. Рокови и захтеви ове компаније су, благо речено, кратки. Долазак ове компаније допринеће новом развоју града, као и решавању једног од наших највећих проблема, незапослености. Ово је доказ да у Кикинди можемо да отворимо фабрике и да реализујемо велике пројекте – додао је Марков.

Градоначелник је гостујући у емисији „Резервисано”, открио и да се преговора са мултинационалном Компанијом „Делфи“ о отварању погон у Кикинди.

Представници Компаније „Делфи” имају доброг партнера у локалној самоуправи, али поставља се питање да ли Кикинда може да изнесе овај пројекат. Ради се о великом броју радника и великим захтевима саме компаније. Инфраструктурне ресурсе ћемо обезбедити, али ће Кикинђани дати пресудну реч да ли ћемо моћи да спроведемо и овај пројекат– објаснио је Павле Марков.

Кикинда је један од 15 градова Србије у којем се планира отварање објекта трговинског ланца „Лидл”.


 

НОВЕ АМБУЛАНТЕ

Градоначелник Павле Марков, најавио је да ће у Микронасељу и Месној заједници „Никола Француски” бити отворене педијатријске амбуланте. Према његовим речима овим ће локална самоуправа изаћи у сусрет становницима ових делова Кикинде, који су морали да одлазе у други крај града ради прегледа и лечења деце.

Проблем је често истицан од стране суграђана. Отварање амбуланти биће у надлежности Дома здравља, њихов рад финансираће град, а добијене су и све дозволе од надлежног Министарства – навео је Марков.


 

АСФАЛТИРАЊЕ И ПЕШАЧКИ МОСТОВИ

Ускоро ће почети изградња два пешачка моста који ће повезивати Баранду са Спортским центром „Језеро” и са Старим језером, најавио је градоначелник Марков. Ове године у простор Старог језера планирано је улагање од око 60 милиона динара, а у циљу комплетног уређивања ове локације, први посао у оквиру велике инвестиције биће – одмуљавање канала. У асфалтирање путева уложиће се око 50 милиона динара, а ускоро ће започети реконструкција магистралног водовода између Руског Села и Нових Козараца, реконструкција пешачких стаза и изградња атмосферске канализације у Немањиној улици. Нове садржаје добиће и простор Великог парка.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *