ВИШЕ ОД 1.600 ПРИЈАВА ЗА РАД У „ЗОПАСУ”

  • ПРЕМАШЕНА СВА ОЧЕКИВАЊА
  • Сви капацитети локалне самоуправе стављени у службу логистике како би се отворила „Зопасова” фабрика у Кикинди

Интересовање наших суграђана за рад у компанији „Зопас”, која планира да отвори фабрику у Кикинди, о чему је прошле недеље говорио председник општине Павле Марков, премашило је сва очекивања. До закључења овог броја, 1.647 суграђана аплицирало је за посао у овој фабрици. Секретар Секретаријата за локални економски развој и инвестиције Саша Танацков каже да је локална самоуправа у свакодневној комуникацији са службом људских ресурса Компаније „Зопас”, која ће преузети све попуњене формуларе.

Интересовање наших суграђана премашило је сва очекивања руководства фирме које је очекивало 300 до 400 молби. Велик број формулара иде у прилог нашем граду, јер фабрици „Зопас” која се налази у румунском Великом Семиклушу, недостају радници – каже Танацков.

„Зопас група” основана је 1963. године и послује у читавом свету. Седиште фабрике je у Италији, али има фабрике на три континета, у којима ради више од 10 хиљада људи. У Румунији је присутна већ 20 година, а уколико отворе фабрику у Кикинди она ће бити прва у нашој земљи.

Танацков објашњава да Компанија „Зопас”, која се углавном бави производњом различитих врста грејача у широкој примени, има познати светски имиџ јер више од 50 одсто светске производње долази из њихових фабрика.

Општина Кикинда је логостика италијанској компанији у одабиру радника. Танацков наводи да су сви капацитети локалне самоуправе стављени у службу логистике како би ова компанија овде и отворила фабрику.

Одабир радне снаге биће искључиво на тиму за људске ресурсе на челу са директором људских ресурса, а учествоваће и тим психолога и педагога који ће процењивати наше кандидате – закључује наш саговорник.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *