УБЛАЖАВАЊЕ РИГОРОЗНИХ МЕРА У БОРБИ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА

ПОСТЕПЕНО
ПОБЕЂУЈЕМО

Након једноипомесечне паузе отворене теретане, фризерски и козметички салони. Градоначелник Кикинде апеловао на грађане да буду опрезни и да наставе да поштују препоруке струке

Када је у питању тренутна здравствена ситуација, Градски кризни штаб задовољан је резултатима мера које се уведене у циљу спречавања ширења вируса корона, истако је командант Штаба и градоначелник Кикинде Павле Марков на конференицији за новинаре. С обзиром на то да, како је рекао, ситуација може да се промени преко ноћи, Марков је апеловао на грађане да наставе да се придржавају свих мера.
– У циљу даљег попуштања мера, донели смо одлуку да се отворе фризерски и козметички салони, теретане и томе слично. Када су у питању националне мере, наши најстарији суграђани сада могу свакоденвно да шетају од 18 часова до 1 сат иза поноћи. Желео бих да истакнем да, без обзира што се живот у нашем граду лагано враћа у нормалу, морамо да имамо на уму када излазимо и водимо свакодневни живот, да се вирус преноси посредним путем и из тог разлога апелујемо на све суграђане да се понашају у складу са оним што струка каже – подсетио је градоначелник.
Командант Кризног штаба захвалио је и најстаријим суграђанима, који спадају у најризиничнију групу када је оболевање од овог вируса у питању, што су препознали донете мере као добре за њихово здравље.
– У питању је пандемија, сви се прилагођавамо и учимо. Из тог разлога, још једном апелујем да будемо довољно озбиљни и дисциплиновани и да поред свих потешкоћа у наредним недељама покушамо да својим деловањем допринесемо да вирус нестане. Тада можемо да кажемо да смо једно полувреме окончали, позитивно и да наставимо даље – рекао је градоначелник Кикинде.
Ублажавање ограничавајућих мера услед епидемије вирус корона подразумева да сви објекти који су поново почели са радом своју делатност морају да обављају уз коришћење маски, рукавица и дезинфекционих средстава. Препоручено је и да се услужне делатност обављају по принципу заказивања термина, како би се избегло окупљање већег борја људи у затвореном простору.
Д.Гр.

СТРПЉЕЊЕ, ПРЕ СВЕГА

Поштовању мера, према речима градоначелника, треба да допринесу и све установе, као и услужне радње водећи рачуна о обезбеђивању прописане социјалне дистанце. Фризери, козметичари и власници теретана посао могу да обављају уз строго поштовање порписаних здравствено-хигијенских мера.
– Апелујемо и на све кориснике да сада не похрле да обаве све што нису могли у претходном периоду, већ да се мало стрпе. Све ће доћи на ред, а важно да је покушамо да се сачувамо – нагласио је Марков.