У САРАДЊИ СА НИС-ОМ У КИКИНДИ ИЗГРАЂЕНО ВЕЛЕЛЕПНО ИГРАЛИШТЕ

  • ДЕЧЈА ОАЗА У ЦЕНТРУ ГРАДА
  • У Кикинди је јуче отворено савремено игралиште. У самом центру града, преко пута Градске куће, на месту старог и девастираног, никло је ново дечје игралиште, са атрактивним справама и конструкцијама за игру – клацкалицaма, љуљашкама, пењалицама, жичарама, њихалицама, гуменим животињама, а све на безбедној тартан подлози.

 

Свечаном отварању присуствовао је велики број деце, родитеља и грађана, које је поздравио градоначелник Павле Марков.

Пре две године констатовали смо једну, за нас можда и поразну чињеницу, да у Кикинди немамо ниједно стандардизовано игралиште за децу и тада смо почели са планирањем изградње. Нашу идеју смо прошле године представили НИС-у и убрзо смо добили подршку, а ево већ данас имамо прилику да отворимо једно лепо, важно и корисно игралиште. За нас је од изузетног значаја ова граја деце и ми ћемо се потрудити да отворимо још игралишта у другим деловима града, али и у нашим селима – рекао је Павле Марков.

Програм „Заједници заједно“ компанија НИС покренула је 2009. године у жељи да, кроз партнерство са срединама у којима делује, допринесе унапређењу квалитета живота грађана. У оквиру овог програма подржани су пројекти из области спорта, културе, екологије, науке и образовања, јавног здравља и социјалне заштите.

На прошлогодишњем конкурсу, од кикиндских, подржан је пројекат Удружења грађана „Кикиндски форум“, који подразумева изградњу дечјег игралишта на Градском тргу. Добијених 17 милиона динара искоришћено је за реализацију пројекта игралишта са циљем да се развију моторичке и социјалне вештине деце у здравом и безбедном окружењу.

Представник НИС-а Валериј Проскурин на јучерашњем отварању рекао је да ова компанија поклања велику пажњу заједници у којој послује.

Захваљујући овој акцији Кикинда сада може да се похвали лепим простором за уживање деце и њихових родитеља. На овај начин шаљемо јасну поруку да је подршка младима наш приоритет. Сарадња са Градом Кикинда наставиће се и у наредном периоду када ћемо реконструисати Школски диспанзер и обезбедити возило хитне медицинске помоћи са свом пратећом опремом – рекао је Проскурин, директор Нафтних сервиса у НИС-у.

У оквиру програма у прошлој години компанија НИС наменила је фонд од 114,5 милиона динара за реализацију 26 пројеката.

До сада је путем програма „Заједници заједно“ реализовано преко 900 пројеката вредних више од милијарду динара, у Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Панчеву, Зрењанину, Кањижи, Србобрану, Житишту, Новом Бечеју и Кикинди. Од ове године програму се прикључио и град Пожаревац.