У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОГРАНИЗОВАНА ДОДЕЛА БЕБИ-ПАКЕТА

ЗНАК ПАЖЊЕ ЗА ЛАКШИ ПОЧЕТАК

 

  • У традиционалној акцији локалне самоуправе даривана 151 беба

 

За родитељеи беба рођених у октобру, новембру и децембру прошле године уприличена је додела беби-пакета. Традиционална акција локалне самоуправе овога пута обухватила је 151 новорођенче. Све присутне у свечаној сали Градске куће поздравио је градоначелник Никола Лукач.

Увек нам је драго да видимо родитеље са бебама у Градској кући која је и ваша кућа. Честитам вам на приновама, а на нама је да се потрудимо да вам олакшамо најважнији посао који имате, а то је родитељство. Нама су деца на првом месту и све што је у нашој моћи учинићемо за њих рекао је Никола Лукач.

Председник Скупштине града Младен Богдан истакао је да је прошле године у Кикинди рођено више беба у односу на претпрошлу.

Ово је једна од најлепших акција града, а сусрете са родитељима користимо да са њима разговарамо. Мере које имамо у оквиру социјалне политике показале су се као добре. И ове године ми ћемо их спроводти. Настављамо са доделом беби-пакета, издвајањима за прворођено и другорођено дете, а ту су и картице 3 плус за породице са троје и више деце додао је Богдан.

Поред вишенаменске столице, у пакету су још и торба за бебине ствари, пешкир, подлога за пресвлачење као и радосница како би се забележили најдрагоценији тренуци одрастања.

 

РОДИТЕЉИ ИМАЈУ САМО РЕЧИ ХВАЛЕ

 

Беби-пакети, како су истакли родитељи, пуно значе. То је најлепши начин да се малишанима пожели добродошлица.

Тамара Стојков

Свака помоћ је добродошла. Све је јако скупо и овај пакет ће нам пуно значити. У плану ми је да имам још деце, јер што их је више то је живот лепши рекла је Тамара Стојков из Нових Козараца, 22-годишња мама тромесечне девојчице Асије.

Са Тамаром се слажу и Милан и Нада Јарић.

Свака помоћ пуно значи. Ово нам је друго дете, а са првим дететом нисмо имали овакву подршку. Хвала градоначленику Николи Лукачу и његовом тиму што мисли на нас кажу супружници Јарић.

Маја Бокић недавно је родила друго дете.

За прво дете нисмо добили никакву помоћ тако да нас је овај гест веома обрадовао напоменула је Маја Бокић.