СКУПШТИНА ГРАДА РАЗМАТРАЛА ИЗВЕШТАЈЕ О РАДУ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА

  • РЕФОРМА ДАЈЕ ПРВЕ РЕЗУЛТАТЕ
  • Новоосновано Јавно предузеће „Кикинда” пословало позитивно у 2015. години

 

Јуче је одржана четврта седница новог сазива Градске скупштине. Предложени дневни ред имао је чак 54 тачке, који су одборници и усвојили, са проширењем за још неколико тачака, предложених непосредно пред заседање.

Јучерашњом седницом доминирао је део са разматрањима извештаја о пословању градских јавних предузећа и установа за 2015. годину, разматрањима финансијских извештаја четири јавна предузећа и једне агенције у поступку ликвидације. Највећу пажњу привукао је поднети извештај о пословању новог ЈП за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда” у прошлој години. У извештају се наводи да је ово предузеће у посматраном периоду пословало позитивно уз остварену добит од 4,8 милиона динара, у нето износу.

Излагање директора ЈП „Кикинда” Данила Фурунџића, изазвало је полемику одборника владајуће странке и опозиције, коју је закључио

шеф одборничке групе СНС-а Миленко Јованов тврдњом да се пројекат оснивања ЈП „Кикинда” показао успешним, што потврђују сви остварени резултати.

На седници је усвојен извештај о остварењу градског буџета за првих шест месеци ове године, у којем стоји да је ниво реализације до јуна достигао 40,18 одсто.

Скупштина је донела и одлуку да Град Кикинда буде суоснивач регионалне развојне агенције „Северни Банат и Потисје” ДОО Кикинда. У образложењу је наведено да се агенција оснива се ради унапређења регионалног развоја привреде, малих и средњих предузећа, кроз пружање савета, обука и едукације свим заинтересованим привредним субјектима у региону.

Поред града Кикинде, оснивачи Друштва су општине Нови Кнежевац, Чока, Ада, Сента и Кањижа.

Четврто заседање новог сазива Скупштине града окончано је одлукама о кадровским именовањима у саставима управних и надзорних одбора СЦ „Језеро”, „Топлане”, Дома здравља и Апотеке. Једна од најзначајнијих новина, везаних за кадровску политику, односила се на промене у Културном центру Кикинда, где је уместо Данијеле Мандић, за директорицу постављена Тања Ножица. Како стоји у скупштинском материјалу, Мандићева је на сопствени захтев разрешена ове дужности.


ОГРОМНЕ УШТЕДЕ

О оправданости оснивања једног и ликвидације неколико предузећа, сликовито говори податак да укупне субвенције локалне самоуправе према новом ЈП „Кикинда”, не прелазе 15 одсто претходних давања према четири јавна предузећа и једној агенцији, сада у ликвидационом поступку. Неколико пута за говорницом директор Фурунџић рекао је да оснивање ЈП „Кикинда” засад значи 200 милиона више у локалном буџету.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *