РЕНОВИРАН СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У УЛИЦИ ИВАНА ЈАКШИЋА

  • НОВИ СЈАЈ СТАРОМ ИГРАЛИШТУ
  • Градска управа за санацију издвојила скоро милион динара

 

Спортски терен у Улици Ивана Јакшића недавно је реконструисан на радост становника тог дела града, без обзира на узраст. Деца без препрека сада могу да возе ролере, тротинет, играју фудбал, они мало старији играју кошарку, а најстарији грађани га користе за рекреацију. Петогодишњем Михајлу све изгледа, како је рекао, јако лепо.

Волим да играм фудбал и овде то сада могу. Свиђа ми се и кош, јер и кошарку волим. Све је лепо и шарено – рекао је он.

Вилхелмина Живковић више од четири деценије живи у овом делу града и сећа се када су прве справе постављена на зеленој површини у тој улици.

Ми смо садили липе овде, деца наша су се играла ту. Године су учиниле своје и игралиште је пропало. Сада oнo поново може да се користи. Старији се окупљају пoнедељком, четвртком и суботом и играју утакмице. Млади играју кошарку, фудбал – рекла је она.

Средства за реконструкцију игралишта, у висини од око 900.000 динара, обезбедила је локална самоуправа. Градоначелник Кикинде Павле Марков истакао је важност овог спортско-забавног објекта у Улици Ивана Јакшића.

У питању је стари објекат и временом је дошло до његове деградације. Постао је неуслован и није служио сврси. Важно је да, ако већ објекат постоји, да може да послужи за оно због чега је и изграђен и зато смо се одлучили за комплетну реконструкцију – рекао је Марков.

С обзиром на то да се сваке године из градског буџета издвајају средства за реконструкцију постојећих објеката, градоначелник Кикинде позвао је грађане да чувају јавне објекте и више пажње обрате приликом њиховог коришћења.

Позивам суграђане да се мало више потруде и ове објекте посматрају као своје и воде рачуна, јер немогуће је да ми уштедимо толико новца да се само бавимо реновирањем и реконструкцијом постојећих објеката, а морамо да градимо и нове. Ми нећемо дозволити да одређени објекти буду неупотребљиви годинама, али с друге стране доста новца трошимо на обезбеђења, видеонадзоре и друге ствари у циљу очувања својине града – рекао је Марков.

На игралишту у Улици Ивана Јакшића санирана је подлога, уређене су трибине, ограда, постављени су нови кошеви и аутоматска расвета.