РАСПИСАНИ ИЗБОРИ НА СВИМ НИВОИМА

  • ПАВЛЕ МАРКОВ  НОСИЛАЦ ЛИСТЕ
  • У недељу, 26. aприла, грађани Србије одлучиваће о будућем саставу локалних, покрајинске и републичке скупштине. Међу кандидатима за одборнике СНС пуно нових имена

 

Парламентарни и локални избори у Србији, расписани су јуче и биће одржани у недељу, 26. априла. Овим је означен и почетак предизборне кампање, а осим датума, оно што је за сада познато јесте да је у јединствени бирачки списак уписано 6,8 милиона бирача (од тога 4,8 милиона уписаних живи у Србији) и да је цензус са пет смањен на три одсто.

Како сазнајемо, листу кандидата за локалне изборе прву је саставила Српска напредна странка и на њеном челу налази се градоначелник Кикинде и председник Градског одбора напредњака Павле Марков. Овим је још једном потврђено огромно поверење Маркова у странци и популарност међу бирачима.

Наши извори потврђују да ће међу кандидатима за одборнике бити велики број нових имена, али да се водило рачуна о заступљености жена и старосних категорија. На истој листи са напредњацима биће досадашњи локални коалициони партнери: Покрет социјалиста, ПУПС и СДП.

Према нашим информацијама, половина листе кандидата персонално је измењена и на њој се не налазе актуелни функционери локалне самоуправе и чланови Градског већа. Од „виђенијих“ чланова СНС, на листи су присутни Дијана Киурски Јакшић, Никола Лукач, Срђан Сивчев, др Јован Јаконић

Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов, како сазнајемо, високо је рангиран на листи кандидата СНС за Скупштину Србије и сасвим је извесно да ће у наредном мандату бити републички посланик. За његово место у Покрајинском парламенту бориће се Миодраг Булајић и Станислава Хрњак, са великим шансама да након избора и заседну у клупе Скупштине АП Војводине. Према доступним информацијама и име заменице градоначелника Босиљке Срдић наћи ће се на листи кандитата СНС-а за Скупштину Републике Србије.