РАСКИДА СЕ УГОВОР СА ФИРМОМ „МЕТРОПАРКИНГ СЕВЕР” ПАРКИНГ ПРЕЛАЗИ У НАДЛЕЖНОСТ ГРАДА

  • Преузимање делатности обавиће се у наредна два месеца, најавио је Павле Марков

Сада је већ извесно. Град Кикинда раскинуће уговор са фирмом „Метропаркинг север”, о наплати и одржавању паркинг места, која на бази јавног и приватног партнерства функционише од 2007. године. Од покушаја да се однос локалне самоуправе и „Метропаркинг севера” поправи и утврди на новим основама, прошло је годину дана, а градоначелник Павле Марков, рекао је гостујући на ТВ „Рубин”, да локална самоуправа нема проблем да раскине уговор са било којом фирмом која не ради у интересу града.

Тада смо рекли на шта не пристајемо и са чим смо незадовољни. Направили смо анекс уговора и од тада је функционисало на новим основама. Сада смо дошли у ситуацију да, уважавајући наше уговорне односе, фирма „Метропаркинг север“ вероватно неће моћи да издржи терет останка у граду и да ће град морати да преузме функционисање паркинг сервиса – најавио је Марков. Градоначелник је подсетио да је још приликом формирања новог јавног предузећа ЈП „Кикинда”, за једну од делатности, предвиђено и бављење паркингом, што наговештава да би паркинг служба могла да се формира у оквиру ЈП „Кикинда”, али не искључује могућност да се под одређеним околностима овај посао повери приватној фирми. Марков је нагласио да ће се ова област уредити према жељи грађана и навео да је у другим срединама честа ситуација да се у том систему остварују лоши резултати и да се из буџета дотирају губици.

Преузимање надлежности за функционисање ове службе под окриље града, односно ЈП „Кикинда”, биће обављено у наредна два месеца, најавио је градоначелник Марков.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *