РАДНО У НОВИМ КОЗАРЦИМА, РУСКОМ И БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ

  • НОВИ ПУТЕВИ НА СЕЛИМА
  • Приводи се крају изградња саобраћајнице која ће повезати Руско Село и Нове Козарце. – Висином уложених средстава на конкретан начин доказујемо оно што и причамо, а то је да се сваким даном боримо за месне заједнице и што квалитетнији живот на селу – рекао је градоначелник Павле Марков

 

Тренутним радовима на наставку реконструкције локалног пута између Нових Козараца и Руског Села у дужини од скоро једног километра, који укључује и део Улице Братства јединства у Руском Селу, санација пута који спаја ова два места биће у потпуности завршена. За последњу фазу реконструкције издвојено је око 15,1 милион динара, док је вредност читаве инвестиције, започете пре две године, око 60 милиона динара. Улагање у путну инфраструктуру, која спаја два села има вишеструке бенефите, сагласни су председници Месних заједница Нови Козарци и Руско Село.

Села остају без становника и овај пут је значајан због лакшег повезивања Руског Села и Нових Козараца. Спојили смо водоводну мрежу, а у плану је и изградња постројења за пречишћавање пијаће воде, заједничког за оба села. Значај повезивања је велики и лакше ћемо долазити до средстава, јер ћемо бити бројнији – указао је Драгољуб Ћосић, председник Месне заједнице Нови Козарци.

Обилазећи радове на реконструкцији пута између Руског Села и Нових Козараца, градоначелник Кикинде Павле Марков рекао је да управо ова инвестиција представља врхунац улагања у путну инфраструктуру када су ова два села у питању.

Настављамо да реализујемо оно што смо и најавили, а то је да активно радимо на реконструкцији путне инфраструктуре. Висином уложених средстава на конкретан начин доказујемо оно што и причамо, а то је да се сваким даном боримо за месне заједнице и што квалитетнији живот на селу – рекао је Марков.

Поред санација саобраћајнице између Руског Села и Нових Козараца, када су улагања у путну инфраструктуру у питању, у оба места биће реконструисане локалне улице. Крајишка улица у Новим Козарцима добиће нов пут у дужини од око једног километра. Инвестиција вредна 4,9 милиона динара олакшаће свакодневни живот мештана те и околних улица, које Крајишка води до пекаре, продавнице, Кикинде.

У Руском Селу, након завршетка реконструкције дела Улице Братства јединства путари ће свој посао наставити у Улици Солунских добровољаца.

Проширење од 1,2 метара у дужини од око 800 метара завршили смо прошле године, а сада је предвиђено постављање првог слоја асфлата у Улици Солунских добровољаца. Локална самоуправа на челу са градоначелником улаже много новца у села. Објективно и реално гледано, оволико инвестиција по селима раније нисмо имали. Надам се да ћемо тако да наставимо и убудуће – рекао је Душан Марјановић, председник МЗ Руско Село.

Грађевинска сезона још није готова, те се радови на више локација на територији града Кикинде настављају. Како је рекао градоначелник, темпо улагања у села остаће на истом нивоу.

Обиласком и других села показаћемо шта радимо, где улажемо и на који начин олакшавамо живот грађана по селима. Када завршимо све што смо испланирали мислим да ће живот на селу бити веома коректан. Наравно ми смо ту да стварамо услове и покушамо да свима који одлуче да остану на селу обезбедимо адекватан живот – рекао је Марков.

У Банатском Великом Селу у Улици Вука Караџића започети су радови на реконструкцији око 700 метара пута, а инвестиција је вредна око 3,3 милиона динара. Према речима председника МЗ Гојка Родића, у Банатском Великом Селу труде се да сваке године, уз помоћ локалне самоуправе, санирају путеве у селу, водећи се приоритетима.


МЕШТАНИ ЗАДОВОЉНИ

Спасоје Лугоња – Улица је била доста разрована, поготово на кривинама. Није било уређено како треба још на почетку и сад ће то, надам се, бити кориговано. Задовољни смо радовима.

Весна Тодоровић – Улица је раније имала много рупа, било је доста оштећења. Сад ће бити боља. Ово је важна улица, јер морамо проћи кроз њу да бисмо ишли по хлеб, у продавницу, у Кикинду.