ПРОДАЈА „ПРИМИНЕ“ ИМОВИНЕ

  • СЛАБО ИНТЕРЕСОВАЊЕ

 

На трећем јавном надметању за имовину „Прима Продукта“ у стечају, продат је једино путнички аутомобил марке „хјундаи“ јер је његов нови власник понудио цену која је 50 одсто од процењене вредности. Понуда је било и за осталу покретну имовину, али су купци понудили ниске цене. Тако ће стечајна управница Јелица Вуколић уз сагласност Одбора поверилаца и Привредног суда у Зрењанину организовати и четврту продају за два комбајна за грашак, „ивеко“ теретно возило и путничке аутомобиле: „тојота“, „југо корал“, „лада нива“.

Осим покретне, „Прима Продукт“ у стечају има и непокретну имовину. Ту су хале у којима су се производили грашак, кукуруз, шећерац, боранија, магацини, управна зграда. Она није била део последње продаје, јер је прво потребно да је процени проценитељ са лиценцом. Ова процена подлеже новом Закону о лиценцираним проценитељима непокретности, па ће продаја бити уприличена када се за сву непокретну имовину одреди вредност.

Како је изјавила Јелица Вуколић, оглас за продају могао би да буде расписан за месец дана.

„Прима Продукт“, некада успешна фирма за прераду воћа и поврћа, пропала је услед лоших приватизација. Дуговања фабрике су око две милијарде динара.