ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕГ ФИЗИЧАРА СРБИЈЕ

  • ПРИЗНАЊЕ СТЕФАНУ СРЕМЧЕВУ

 

Стефан Сремчев из Мокрина најбољи је млади физичар у Србији. Овај ученик седмог разреда Основне школе „Васа Стајић” је на Републичком такмичењу у Шапцу освојио прву награду, а на значајном признању честитао му је и градоначелник Кикинде Павле Марков.

Наша средина је, након петнаестак година, поново добила најбољег младог физичара у Србији, рекао је Марков.

Стефан је на прави начин представио свој Мокрин и Кикинду. Он је прави пример тога да се успех постиже уз велику рад и труд. Иако још млад, Стефан већ сада зна шта хоће.Честитам му на успеху. Град Кикинда поносан је на све младе и успешне људе које ћемо увек подржавати – изјавио је градоначелник који је успешном младом физичару даровао таблет рачунар.

О Стефановој посвећености физици можда најбоље говори податак да је решио чак 500 задатака, током вишемесечних припрема за такмичење.

Када смо стигли на такмичење имао сам велику трему јер је учествовало пуно ученика. Ипак, све је нестало када сам добио задатке који ми нису били тешки. Велику захвалност дугујем и свом наставнику Драгану Васићу који је пуно радио са мном– истакао је Стефан, иначе скроз одличан ђак.

Пријему су присутвовали директор школе Ненад Кихас и наставник физике Драган Васић који је додао да је шест година чекао на даровитог ђака.

Од 500 задатака са којим смо се припремали око стотину је урадио са мном, а све остале је урадио сам. Стефан је комплетан познавалац физике и задовољство је радити с њим. Кад му кажем да за викенд уради шест задатака, он реши седамнаест. Мора да се ради, а Стефан је ђак који и хоће и може – напоменуо је Васић.

Стефан планира да се бави физиком и даље, а жеља му је да следеће године доспе до Балканске олимпијаде.