ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕН КОМАД „СУМЊИВО ЛИЦЕ“

  • ПОВРАТАК НУШИЋА
  • На сцену Народног позоришта, након деценије, вратио се и Бранислав Шибул. Публика одговорила овацијама

 

У Народном позоришту у суботу је изведена прва премијерна предства у овој години. Комад „Сумњиво лице“ по тексту Бранислава Нушића режирао је Југ Радивојевић. Нушић се одавно није играо на даскама које живот значе у Кикинди, а да га је публика жељна сведочи и дестоминутни аплауз којим је публика поздравила глумце по завршетку премијере. Иако је радња смештена у данашње време, није се одступало од оригиналног текста чувене Нушићеве комедије.

Главна улога поверена је Браниславу Чубрилу Русу. Јеротије је суровији и сировији у односу на оно што је публика навикла. Било је тешко изнети овај лик онако како га је замислио редитељ, истакао је након премијере Бранислав Чубрило.

Рад на представи био је напоран, али успели смо да реализујемо све замисли Југа Радивојевића. Пре свега веровали смо у ову представу. Овај комад свако може и треба да доживи на свој начин. Најважније је да публика није остала равнодушна – рекао је Чубрило.

Браниславу Кнежевићу додељена је улога Жике. Кнежевић напомиње да је од самог почетка рада на комаду глумачка екипа била мишљења да ће публика бити подељена пошто одгледа представу.

Иако никада нисам пио, тумачим лик пијанца. Од почетка сам желео да у представи глумим господина Жику и та жеља ми се остварила. Представа говори о друштву у ком живимо – прецизирао је Кнежевић.

Ђорђе Марковић нашао се у улози Виће.

Ријалити програми који су запосели животе многих људи, а све  што смо приказали вуче управо на ријалити. Уколико смо успели да код публике измамимо понеки горак осмех или мучан осећај значи да смо добро одиграли своје улоге јер то нам је био циљ – додао је Марковић.

У комаду улоге још тумаче: Драган Остојић, Никола Јоксимовић, Славољуб Матић, Миљан Давидовић, Тања Марков, Мина Стојковић. После паузе дуге десетак година поново је на сцени био и Бранислав Шибул, глумац и дугогодишњи управника позоришта. У улози глумца нашао се и Јожеф Поцик, шеф технике.