ПРЕДИЗБОРНА КОНВЕНЦИЈА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У КИКИНДИ

  • УЈЕДИЊЕНИ УВЕК ПОБЕЂУЈЕМО

Председник СНС Александар Вучић поручио је да ће се на изборима одлучивати о томе да ли ће Србија наставити пут у будућност или за повратак у прошлост

Прошле среде, Кикинда се нашла у центру збивања у предизборној кампањи. Тог дана, у хали Спортског центра „Језеро”, одржана је велика предизборна конвенција Српске напредне странке, којој су поред лидера СНС-а Александра Вучића, присуствовали Зорана Михајловић, Златибор Лончар, Игор Мировић, Горан Кнежевић, Игор Бечић, Маја Гојковић, др Бранислав Блажић и многи други страначки функционери.

Више хиљада присталица коалиције „Александар Вучић – Србија побеђује”, испунило је халу до последњег места, а велики број њих, пратио је дешавања на великом видео-биму испред СЦ „Језеро”.   Обраћајући се окупљенима, Александар Вучић позвао је грађане да изађу на изборе и гласају за ову коалицију, како би будућност победила прошлост.

Свако ко не изађе, дао је свој глас за прошлост – рекао је Вучић, упозоривши да ће се све друге странке, ако буду имале само један глас више, ујединити како би вратиле ствари на старо.

Пут у будућност не значи да ће тећи мед и млеко, већ да ћемо морати тешко и напорно да радимо, понашамо се одговорно и озбиљно, да поправљамо углед у свету и будемо поштована нација, да сачувамо независност и суверенитет Србије, заштитимо националне интересе, наш народ на Косову и Метохији и Републици Српској – поручио је Вучић и додао да глас представља избор о томе ко ће бити премијер, а не посланик у Народној скупштини.

Лидер напредњака нагласио је да ова странка у кампањи неће изговарати ружне и тешке речи, за разлику од оних који провоцирају и понижавају, у циљу очувања мира и стабилности.

Слушаћете свашта до изборне тишине, зато што они који немају аргумената могу да говоре само језиком мржње. Моја понуда вама је да не говоримо језиком мржње, већ језиком пристојних људи, да размишљамо и гледамо у будућност и у то какву Србију желимо, да направимо разлику између нас и њих – поручио је Вучић и додао да су они који су 16 година владали Војводином, оставили само катанце на фабрикама.

Истичући да ће Србија да имати БДП-а из године у годину, лидер СНС је изразио уверење да ће 2015. година да се изучава у уџбеницима јер је Влада успела уз најтеже мере фискалне консолидације да покрене Србију и оствари раст. Актуелни премијер најавио је и довођење нових инвеститора из Француске и Италије у Кикинду, и поручио да се све то чини и за добро политичких противника, како би и њима и њиховим породицама било боље.

И о њима морамо да водимо рачуна – поручио је, додајући да смо увек уједињени, као у време поплава, или када је одбрањена Србија у Унеску…, излазили као победници. Вучић је најавио да ће у случају да се настави остваривање добрих резултата, за неколико месеци поново разговарати са ММФ о повећању пензија и плата у здравству и просвети.

Потпредседник Главног одбора СНС Горан Кнежевић је позивајући присутне да глас дају коалицији коју предводи Вучић, рекао да је 24. априла потребна убедљива победа „како би оне који 16 година владају у Војводини послали у политичку пензију”.
Александар Вучић није морао да распише изборе, већ смо могли лагодно да седимо на позицији власти, али је премијер одлучио да грађанима да прилику да кажу да ли смо на добром путу – рекао је Кнежевић.

ПОДРШКА КОНСТАНТИНОВА

Победник 56. математичке олимпијаде, и незванично најбољи математичар на свету Алекса Костантинов захвалио се на помоћи Владе Републике Србије и локалне самоуправе, у досадашњем раду и остваривању изванредних резултата. Константинов је, испраћен бурним аплаузом и овацијама, изразио жељу да по завршетку школовања допринесе развоју своје родне средине.

ЈОВАНОВ: ДА ВОЈВОДИНА ОСТАНЕ У СРБИЈИ

MILENKO
Миленко Јованов

Посланик Српске напредне странке у Скупштини Покрајине Миленко Јованов изјавио је да СНС 24. априла води битку да Војводина остане у Србији. Јованов је рекао да се симбол дводеценијске власти ДС у Војводини налази на двадесетак километара од Кикинде и да је то „Хетерленд”, а актуелном председнику Покрајинске владе Бојану Пајтићу поручио је да на дан избора обуче најлепше одело јер ће му, како је казао, након тога „држава бирати одело на пруге”.
Ми у Банату имамо израз за оног ко је лош човек и вуцибатина, а тај израз гласи „Какав је и цркву би покрао“, али нисмо знали да може бити и горе од тога, да постоје људи који ће отимати од деце ометене у развоју – нагласио је Јованов.
Он је истакао да Србија 24. априла не бира странку и коалицију која ће бити на власти, него бира између два пута, једног који је, како је нагласио, пут развоја, инвестиција и рада, а други пут, по њему је странпутица на којој су преваре, тајкуни, пљачкашке приватизације и све оно што се дешавало претходних 16 година.

МАРКОВ: ДОБИЈАМО БИТКУ ЗА БИТКОМ

Градоначелник Кикинде Павле Марков рекао је да је Александар Вучић по доласку на чело Владе, затекао државу без будућности и наде, са огромном незапосленошћу и уништеном привредом.

PAVLE
Павле Марков

За само две године Србија почиње да добија битку за битком, стижу инвестиције, по први пут Србија постаје респектабилан фактор у међународним односима, привреда креће напред- рекао је Марков и истакао да је исти сценарио био и са Општином Кикинда, у којој је до 2013. године и доласка СНС-а на власт, привреда била потпуно уништена, а општина је била у огромним дуговима.
Уз подршку Владе Републике Србије почели смо да враћамо дугове, смањујемо незапосленост, подижемо јавни сектор. После више деценија отворен је гранични прелаз са Румунијом и Кикинда више није последња станица – рекао је Марков и навео да су се у Кикинди појавили први страни инвеститори и да је захваљујући Александру Вучићу, „Метанол” добио нову наду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *