ПОДНЕТО НЕКОЛИКО ЛИСТА ЗА ВОЈВОЂАНСКЕ ИЗБОРЕ БИТКА ЗА ПОКРАЈИНУ

  • Највеће изгледe да буду посланици и у новом мандату имају Миленко Јованов и Владимир Галић, Кикинђани на листи напредњака

 

За 24. април, када су расписани ванредни републички и локални избори, бирачи у Војводини изјашњаваће се о будућем саставу покрајинског парламента. Ове изборе расписао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, у оквиру својих надлежности, а мандат нових покрајинских посланика, трајаће четири године.

Најозбиљнији учесници у Војводини, ако је веровати истраживањима јавног мњења, већ првих дана по расписивању, предали су своје листе кандидата за посланике наредног сазива покрајинске скупштине. Као и на већини листа за републичке изборе, и на овом нивоу засад пролази без значајнијег присуства Кикинђана. На оним листама и позицијама где се реално очекује освајање мандата, има их мало, а тамо где су шансе за улазак у скупштину само теоретске, делује да су и имена кандидата из Кикинде, на листама искључиво да би употпунила број или декоративне природе.

Као и у Републици и на локалу, Српска напредна странка прва је завршила посао и листа коалиције под називом „Александар Вучић- Србија побеђује“, наћи ће се на месту број један на гласачком листићу.

MILENKO JOVANOV
Миленко Јованов
VLADIMIR GALIC
Владимир Галић

 

Миленко Јованов на 11. позицији и Владимир Галић на 32. једини су представници нашег града, међу кандидатима на овој листи. Обојица већ покрајински посланици СНС, заправо су једини међу кандидованим Кикинђанима који са сигурношћу могу да очекују оверу нових мандата.

Коалиција „За Војводину рада и знања, ДС-ДСХВ-Нова- Зеп Зелени, др Бојан Пајтић”, друга је предала потписе за листу кандидата за покрајинске посланике, међу којима су се нашла три имена из Кикинде – Илија Војиновић на 64. месту, Едита Дивковић на 88. и Борис Поповић на 112. месту.

ilija vojinovic
Илија Војиновић
boris popovic
Борис Поповић

Четворо Кикинђана налази се међу кандидатима на листи социјалиста, а најозбиљније шансе за освајање мандата има Весна Бјелић Француски, којој је припало 24. место. Далеко иза, налазе се Јован Јаконић на 87, Слађана Бјелић на 88. и Тијана Рупчић на 98. месту. Ова листа носи назив „Ивица Дачић- Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија- Драган Марковић Палма, Партриотски покрет Србије”.

dusko radakovic
Душко Радаковић

Чак седморо Кикинђана кандидовала је ЛСВ. Најбоље позиционирани на листи, којој је званичан назив „Коалиција- Ненад Чанак, Лига социјалдемократа Војводине- Дигни главу!” су Душко Радаковић на 16. и Милош Шибул на 17. месту. Саша Хоманов, који се и у претходном мандату налазио међу посланицима, сада је на 28. месту. Светислав Зорић заузео је 50. позицију, Андреј Бачић 61, Ђурђина Јеринкић 71. а Мирослав Грујић 96. место.

homanov
Саша Хоманов

На листи кандидата Савеза војвођанских Мађара, једина представница нашег града је Рамона Тот, на 50. месту.

Покрајинска изборна комисија прихватила је и листу Српске радикалне странке, на којој нема кандидата са подручја Кикинде. Покрајинску листу ДСС-Двери, Комисија је вратила предлагачима и дала им рок од 48 сати за отклањање недостатака.


 

РЕПУБЛИКА

До закључења овог броја, РИК је прихватио још три изборне листе кандидата за посланике у Народној скупштини. Листе су поднели „Муамер Зукорлић- Бошњачка демократска заједница Санџака”, „Странка демократске акције Санџака- Сулејман Угљанин“ и „За слободну Србију- Заветници, Милица Ђурђевић“. Ни на једној од њих нема имена Кикинђана. Досад је прихваћено 10 листа.

Исправка: ненамерном омашком, у тексту „Почела трка” у 294. броју, објавили смо да се „највише кандидата из наше општине, њих шесторо, налази се на листи СВМ”, што је нетачно, јер се исти број кандидата из Кикинде, налази и на листи Коалиције Двери-ДСС.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *