ПОДЕЉЕНО ПРВИХ 50 КАРТИЦА КИКИНДСКИМ ПЕНЗИОНЕРИМА

Првих 50 пензионера у Кикинди добило је пензионерске картице Фонда пензијског и инвалидског осигурања. Свечана додела уприличена је у Филијали Фонда ПИО, а директорица Велинка Накрајкућин истакла је да ће ове картице штити личне податке  пензионера.

На овим картицама налазе се само најосновнији подаци: име и презиме, број картице и филијала у којој је пензионер. Раније су наши најстарији суграђани као доказ да су у пензији достављали чек од пензије или решење где се налази пуно више података попут износа пензије, њихов ЈМБГ и остало, а ти подаци су заштићени – напоменула је Велинка Накрајкућин.

Држава ће настојати да се и друштвено одговорне компаније укључе да би пензионери уз картицу могли да остваре попусте код њих. Поједине компаније већ имају попусте и погодности за пензинере и овим картицама они ће моћи и да их остваре.

Кикиндска филијала надлежна је и за општине Чока и Нови Кнежевац, а за тамошње пензионере уручено је 30 картица. До краја године сви пензионери у Србији добиће овај документ. Он се може подићи у Филијали Фонда, а за оне који пензију примају на кућне адресе картице ће доставити поштар. Грађани који ове године оду у пензију картицу ће добити када и решење.