ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ПАРКИНГ СЕРВИС У ОКВИРУ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „КИКИНДА“

  • ПОНОВО НАПЛАТА ПАРКИНГА
  • Јавно предузеће „Кикинда” од данас, 1. септембра, преузима делатност управљања паркингом у граду, док ће званична наплата паркинг места почети 15. септембра

 

Први човек паркинг службе, која је организована у оквиру Јавног предузећа „Кикинда” Владо Родић, каже да ће првих 15 дана бити намењено за период привикавања грађана на поновно увођење наплате паркинга. ЈП „Кикинда” од данас, 1. септембра, преузима делатност управљања паркингом у граду, док ће званична наплата паркинг места почети 15. септембра. У прве две недеље, возачима ће бити дељени флајери са обавештењем о почетку, односно наставку наплате за паркирање у ширем центру Кикинде.

Цене свих врста карата, зоне паркирања, услови, бројеви за уплату и радно време паркинга остају непромењени, тако да ће прва зона по започетом сату бити 34,5, а друга зона по започетом сату 23 динара. Целодневно паркирање, односно дневна карта за обе зоне је 115 дин. Цене повлашћених паркинг карата за целодневна паркирања за период од месец дана, шест месеци и годину дана, такође се нису мењале. ЈП „Кикинда” увело је на самом почетку и једну погодност у свом пословању и то како би изашло у сусрет свим грађанима који не стигну да обаве уплату паркирања на време, тако да је цена доплатне карте са некадашњих 1.200 динара умањена и сада износи 300 динара.

Грађанима који су платили годишњу паркинг карту, новац неће пропасти. Преузели смо евиденцију, тако да ће уплате бити уважене. Одвожења непрописно паркираних возила, за сада нећемо радити јер је паук возило у лошем стању. То не значи да неће бити санкционисани власници или корисници возила који не поштују правила. У томе ће нам помоћи полиција која ће писати казне за одређени прекршај – додаје Родић. Вишемесечне карте које су грађани регулисали фирми „Метропаркинг Север”, биће уважене од стране ЈП „Кикинда” које, преузимањем базе података, има увид о свим уплатама. За рекламације задужена је Паркинг служба ЈП „Кикинда” која се налази на адреси Бранка Радичевића 8, у пијачној управи. Радно време Паркинг службе биће радним данима од 7 до 21 и суботом од 7 до 15 сати.

Уговор са фирмом „Метропаркинг Север”, која је наплату паркинга обављала од 2007. године, локална самоуправа раскинула је у априлу. У Кикинди има 1.186 места.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *