ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА КИКИНДСКЕ ОПШТИНЕ И СПОРТСКОГ ДРУШТВА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

  • РАЗВОЈ СПОРТА И СПОРТСКОГ ТУРИЗМА
  • Са представницима Црвене звезде нашли смо заједнички интерес, а они су препознали да Кикинда има велики потенцијал за њихов развој и промовисање спорта- навео председник Општине Павле Марков

Меморандумом о разумевању, који су у уторак потписали председник кикиндске општине Павле Марков и генерални секретар СД Црвена звезда Игор Милојевић, званично је успостављена сарадња између локалне самоуправе и нашег највећег спортског друштва. Овај споразум, који има велики значај за обе стране, створиће услове за даљи развој спорта и спортског туризма у Кикинди, а младим и талентованим спортистима са наших простора ће омогућити да каријеру наставе у неким од клубова СД Црвена звезда.

Приликом потписивања споразума, председник општине Павле Марков је истакао да су дефинисани основни циљеви, који ће допринети да подигнемо ниво спорта и спортске културе на виши ниво, али и да много тога научимо.

Успоставили смо сарадњу са СД Црвена звезда, али на томе нећемо стати. Наша је жеља да сарађујемо и са другим великим спортским друштвима и то ћемо реализовати у наредном периоду. Ми смо са представницима Црвене звезде нашли заједнички интерес, а они су препознали да Кикинда има велики потенцијал за њихов развој и промовисање спорта у целој Србији. Кикинда ће понудити све спортске и туристичке ресусрсе којима располаже и надамо се ће испунити све потребне критеријуме – рекао је Павле Марков.

Генерални секретар СД Црвена звезда Игор Милојевић је нагласио да су потенцијали општине Кикинда, овог спортског друштва и прекограничне сарадње плодно тло за прављење пројеката које финансира Европска унија.

Наши највећи проблеми су инфраструктура и финансирање. Потребни смо једни другима и зато је битно да се развијају центри у Србији, како би имали добру основу и јаке лиге. Наша је обавеза да омогућимо младим људима да се баве спортом, што ће имати вишеструки значај. Црвена звезда није само београдски клуб и наша је жеља да будемо присутни у целој Србији – рекао је Игор Милојевић.

 


СПОРТСКИ ТУРИЗАМ

Потписивању споразума присуствовао је и директор Спортског центра „Језеро”Слободан Маринков, који је навео да је развој спортског туризма један од циљева ове установе.

Располажемо свим потребним капацитетима, имамо отворене и затворене базене, терене за мале спортове и смештајне јединице, тако да ће ова сарадња са СД Црвена звезда бити од обостраног интереса – рекао је Слободан Маринков.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *