ОВЕ СУБОТЕ ПРЕМИЈЕРА У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

  • „МИРГОРОД“ НА КИКИНДСКИМ ДАСКАМА
  • Режија комада по тексту Николаја Гогоља, поверена Анђелки Николић. У представи дебитује свршени студент глуме Стефан Остојић

Глумци Народног позоришта представиће се кикиндској публици новом представом под називом „Миргород“. Комад је рађен према истоименој збирци проповедака Николаја Гогоља, а премијера је заказана за суботу, 5. мај у 20 сати. Режија је поверена Анђелки Николић.

Као текстуални предложак за овај комад искориштена је свађа између Ивана Ивановича и Ивана Никифоровича, као и других делова текстова које је Гогољ написао. У представи имамо и два гостујућа глумца. Наши суграђани ће имати прилику да на сцени виде младог Кикинђанина Стефана Остојића који је управо завршио студије глуме. Ово му је дебитантска улога. Други глумац, који се придружио ансамблу је и Љубиша Милишић из зрењанинског позоришта „Тоша Јовановић“ – изјавио је директор Народног позоришта Бране Марјановић и додао да ће се режисер са ансамблом потрудити да у представи максимално нагласи комедиографске делове изворног текста.

Надам се да ће се нова представа свидети публици. Комад је захтеван, а радња се дешава у првој половини 19. века. Стога ће и сценографија и костими бити из тог периода – појаснио је Марјановић.

Поред Стефана Остојића и Љубише Милишћа, на сцени ће се наћи још и Драган Остојић, Никола Јоксимовић, Тања Марков, Гордана Раушки и Мина Стојковић.

Ово је већ друга премијера Народног позоришта у 2018. години.


ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ФОАЈЕА

Компанија „НИС“ путем пројекта „Заједници, заједно“ одобрила је пет милиона динара за радове који ће обухватити затварање постојећег дворишног простора кикиндског театра који ће након завршетка бити претворен у фоаје. НИС је новац одобрио за прву фазу која подразумева темеље, плочу и санитарне чворове. Другу фазу финансираће Град Кикинда. Када све буде завршено, Народно позриште имаће нових 160 метара квадратних метара. Нови улаз у позориште требало би да буде завршен у октобру.